Afbeeldingsresultaat voor kevin abbring peugeot 208 t16

20-02-2017 – Met het hoge niveau behoort het Belgisch Rallykampioenschap tot één van de grootste nationale kampioenschappen van Europa. De keuze van Nederlands beste coureur is dan ook niet vreemd, maar wel verrassend. Kevin Abbring, huidig testcoureur bij Hyundai Motorsport, heeft namelijk aangegeven een volledig Belgisch Rallykampioenschap af te werken, met de Peugeot 208 T16!

Drie jaar geleden was Abbring nog actief voor de Peugeot Rally Academy in deze wagen, waarmee hij met Sebastian Marshall meestreed in de top van het Europese Rallykampioenschap. Geheel onbekend is de wagen dus niet voor de Nederlandse trots, al zal het nog wel even wennen worden met nieuwe vaste navigator Pieter Tsjoen. Het duo reed al eenmaal eerder samen tijdens de Ypres Rally 2015 in een Citroën DS3 R5, maar aangezien zij toen al redelijk vroeg in de wedstrijd uitvielen hebben de twee samen nog niet heel veel kilometers afgewerkt. Abbring geeft overigens zelf toe dat hij niet verwacht had dat het allemaal zo zou gaan lopen.

Kevin Abbring: “Heel eerlijk: Een paar maanden geleden stond het BRC zeker niet op mijn agenda, maar toen duidelijk werd dat ik voor 2017 naast mijn vaste test- en ontwikkelingswerk beschikbaar was voor een extra sportief programma, zijn de gesprekken met Peugeot Sport en Peugeot Belux eigenlijk als vanzelf begonnen. Eerst heel informeel, maar al snel werd alles concreet, en het resultaat is deze formule geworden! Pieter kende Peugeot Sport Belux natuurlijk al van zijn tijd in de 208 T16, maar zat eerder ook al naast mij als navigator en zo was ook die keuze heel bewust. Ik vertrouw hem 100% naast me, en bovendien kent hij de Belgische rally’s als geen ander. Conclusie: deze formule past gewoon perfect voor iedereen, en ze past vooral echt bij dit team, waar alles niet alleen sportief en professioneel perfect is geregeld, maar waar iedereen ook een heel eerlijke passie voor onze sport deelt. Ik kijk echt uit naar het seizoen dat we samen gaan beleven, op menselijk én sportief vlak!”

Pieter Tsjoen: “Ik was er misschien vrolijk om aan het lachen toen ik destijds sprak over een negende titel als copiloot, maar met Kevin Abbring aan het stuur van een 208 T16… Ik moet zeggen dat het ineens een heel stuk ernstiger lijkt. Maar laten we wel even met twee voeten op de grond blijven: de concurrentie in België is ijzersterk, en we zullen verdraaid snel een ritme moeten vinden tegen veel meer op elkaar ingespeelde teams dan wij. Winnen wordt een hele opgave, maar de ambitie en zeker de honger om achter de eerste overwinningen aan te gaan, zijn er zeker!”

In het Belgian Rally Championship is de concurrentie voor 2017 niet mis. Abbring zal het zo onder andere moeten opnemen tegen de Fabia R5’s van Kris Princen, Vincent Verschueren, Melissa Debaeckre en Benoit Allart. Verder moet er ook zeker gelet worden op de talentvolle Polle Geusens in de Ford Fiesta R5, die ook een groot deel van de Belgische rallykalender afwerkt. De eerste afspraak is aanstaande zaterdag al tijdens de Rally van Haspengouw, het thuisterrein van topfavoriet Princen. Tegen die tijd zullen we wellicht ook meer duidelijkheid gaan krijgen wie er voor de eindzege mee kunnen strijden en wie het laten liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.