Foto: www.telegraaf.nl

23-11-2015 – Onze landgenoot en rallytalent Kevin Abbring is ook in 2016 bevestigd bij het Hyundai World Rally Team. Het contract van hem werd onlangs verlengd, en Abbring zal in 2016 opnieuw veel tests uitvoeren voor dit team. Volgend seizoen zal hij vooral bezig zijn met het testen van de nieuwe I20 WRC, die komend seizoen in het WRC wordt ingezet maar nog altijd verder ontwikkeld wordt, en de Hyundai I20 R5, die binnenkort op de markt verschijnt. Ook mag Abbring net als dit jaar weer een aantal WRC wedstrijden rijden in zowel de WRC als de R5, waar hij ook mee kan strijden om de zege in het WRC2.

Door het uitstellen van het debuut van de nieuwe I20 WRC kon Hyundai deze wagen verder ontwikkelen en verbeteren voor 2016. Kevin Abbring werd natuurlijk meestal genoemd wanneer de Nederlander weer een WRC evenement voor dit team reed, terwijl hij grotendeels buiten de wedstrijden om meehielp met het testen en verder ontwikkelen van de nieuwe wagen. Ook in 2016 is het volgens Hyundai het beste als Abbring de auto verder blijft testen, omdat hij zowel over goede kwaliteiten als ervaring beschikt, en dat is precies waar het team op zoek is.

Dat Abbring goed kan meekomen heeft hij wel bewezen in de rally’s die hij het afgelopen seizoen mocht rijden. Hij wist als 11e te eindigen in zowel de Rally van Zweden als de Rally van Duitsland. Ook in Polen konden hij en zijn Britse navigator Sebastian Marshall dik tevreden zijn met hun 15e positie. Tijdens de Rally van Corsica stond het duo zelfs 5e algemeen na twee dagen, tot helaas een ongelukkig foutje hen van de finish af wist te houden. Tijdens de seizoensafsluiter in Wales hadden ze niet heel veel meer geluk, want toen konden ze al vroeg in de wedstrijd aan de kant met een overhitte motor.

Alain Penasse (Teambaas Hyundai): “Kevin zal nog steeds onze testrijder zijn volgend jaar en we hebben een overeenkomst gesloten met o.a. de belofte dat hij ook in 2016 tijdens een aantal WRC evenementen in actie mag komen. Door de nieuwe kalender moeten we echter wel alles reorganiseren, dus we moeten nog wel even kijken wat mogelijk is en wat niet. Nu we de volledig nieuwe auto voor het eerst echt gaan inzetten zal Kevin het tijdens de wedstrijden die hij in het eerste halfjaar zal rijden heel erg lastig gaan krijgen. In het laatste halfjaar wordt het moeilijk een wedstrijd voor hem in te plannen vanwege het grote aantal wedstrijden in die periode. Kevin zal komend seizoen overigens niet alleen in actie komen in de nieuwe WRC, maar ook in de R5 die we aan het ontwikkelen zijn. We willen de R5 in het WRC2 gaan inzetten om te laten zien hoe competitief deze wagen is, en Kevin is de geschikte rijder om dat te bewijzen. Maar zoals gezegd maakt de kalender het ons heel moeilijk om een selectie voor hem te maken, maar als noodoplossing zouden we eventueel altijd nog kunnen uitwijken naar het ERC, want ook daar valt genoeg te bewijzen.”

Op zijn website kunt u het laatste nieuws volgen van Abbring en Marshall bij Hyundai: http://www.kevinabbring.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.