864x486

Foto: www.nos.nl

08-02-2015 – Kevin Abbring mag volgende week in Zweden al zijn debuut maken voor het fabrieksteam Hyundai. De 26-jarige Brabander profiteert van de Ribblessure die Dani Sordo opliep tijdens een val van zijn mountainbike.

Dani Sordo is sinds 2014 al actief als 2e rijder bij Hyundai naast Thierry Neuville. Hayden Paddon uit Nieuw-Zeeland neemt bij het eerste team van Hyundai Sordo’s plek over waardoor er in de 3e auto van Hyundai plaats vrijkwam voor Kevin Abbring.

Onlangs werd Kevin Abbring al officieel gepresenteerd als fabriekscoureur bij Hyundai voor het WRC. Vorig jaar nam hij deel aan het ERC voor Peugeot in de supersnelle Peugeot 208 T16. Maar door veel mechanische problemen bij Peugeot kon Abbring zijn talent nog niet laten bewijzen. Inmiddels is bevestigt door Hyundai dat Abbring aan “minstens vier wedstrijden” mag deelnemen dit seizoen. Daarnaast is hij sinds enige tijd als testrijder bij team Hyundai aangetrokken.

Abbring zal volgend weekend in actie staan tijdens de WK rally van Zweden. Waar hij wordt gemeten met het topteam van Volkswagen en regerend wereldkampioen Sebastien Ogier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.