Afbeeldingsresultaat voor ignace becquart

Foto: www.kw.knack.be

01-09-2016 – Ignace Becquart, 40 jaar lang de wedstrijdleider van de Ypres Rally, overleed vanochtend in zijn woonplaats in Spanje. Ignace’s leven werd daarmee na amper 64 jaar ontnomen, meldde de VZW Superstage met verslagenheid.

Twee jaar geleden vierde de Ypres Rally nog haar vijftigste editie. Becquart was daar uiteraard vanaf het begin elke seconde bij. Sinds eind jaren ’60 was Ignace onmisbaar bij de organisatie van de Ypres Rally. De architect had namelijk een ongeziene kennis van de reglementen en een natuurlijke autoriteit, en daardoor zou hij al snel aangeduid worden als wedstrijdleider. Eind juni was hij opnieuw een van de sterkhouders in het Rally HQ (Hoofdkwartier), deze keer als raadgever en Historic-wedstrijdleider.

André Bostyn (VZW Superstage): “Natuurlijk is het heengaan van een goede vriend die samen met ons de Rally van Ieper al die jaren groot heeft gemaakt en in goede banen heeft geleid, een zware klap voor iedereen binnen de organisatie. Toen ik in 1971 bij de vroegere club Targa Florio kwam, was Ignace al een paar jaar actief in de organisatie. Hij was een van de pioniers van de organisatie. Zelfs toen Ignace in Argentinië woonde en de laatste jaren vanuit Spanje, bleef hij heel wat werk voor ons verrichten. Zo contacteerde Ignace elk jaar alle piloten die zich inschreven om hun inschrijving in goede banen te leiden, want hij kende de reglementen als geen ander. Het is een groot verlies voor de Ypres Rally, maar in de eerste plaats een menselijk drama voor zijn vrouw Josiane, zijn zonen Ahron en Beauregard en de rest van de familie.”

Reactie op “Koersdirecteur van Kenotek Ypres Rally plots overleden in Spanje

  1. Heel veel sterkte aan de familie , een rallyicoon die zal gemist worden , afscheid nemen doet pijn , men leert het nooit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.