Foto: www.thecheckeredflag.co.uk

05-07-2015 – Met nog 2 proeven te gaan vandaag tijdens de 72e editie van de LOTOS Rally Poland, blikken wij terug naar wat er allemaal is gebeurd deze rally. Na de eerste dag was het Sébastien Ogier die de leiding wist te pakken na remproblemen van Ott Tänak. Of hij vandaag de leiding vast heeft gehouden leest u in het actuele verslag hieronder.

Op de eerste stage van de zaterdag gingen zowel Ott Tänak als Robert Kubica in exact dezelfde bocht de fout in. De laatst genoemde moest hiermee zijn 6e positie afstaan aan de Belg Thierry Neuville, die een sterke en constante wedstrijd rijd. Sébastien Ogier won deze proef en pakte 3 seconden op Mikkelsen, waardoor het verschil nu 5.1 seconden in totaal was. Ott Tänak ging de daaropvolgende proeven de aanval in, hij wist 3 seconden terug te pakken op Ogier na KP11, ook Mikkelsen wist het ‘gat’ te verkleinen naar 2.3 seconden, wat een spannend duel op de volgende paar proeven zou beloven! Het lukte Tänak dan om op KP13 de Fin Jari-Matti Latvala van zijn derde positie te beroven. De achterstand op Ogier was inmiddels weer wat vergroot op 20 seconden, ook Mikkelsen verloor een paar seconden en stond er nu 7 achter Ogier.

De Nederlander Kevin Abbring had minder geluk op de zaterdag. Op KP13 ging de Hyundai ongelukkig over een jump en kwam het vervolgens verkeerd terecht, waardoor de auto flink beschadigd raakte en Abbring terugviel naar de 16e positie, tot teleurstelling van het team. Desondanks vertelde Abbring dat hij heel veel leert tijdens deze rally, en heel veel ervaring op doet, hij geniet van de uitdagende wegen en hoopt, ondanks de ‘fout’, als je het zo wilt noemen, dat hij alsnog een mooie positie neer kan zetten aan het einde van deze rally.

Andreas Mikkelsen probeerde een tactische bouclé te rijden door op harde banden te starten vanwege het grote aantal kilometers dat gereden zou worden. Helaas ging het allemaal niet zoals hij had gehoopt nadat KP14 al gelijk werd gecanceld. De rede hiervan was het te grote aantal publiek, die de organisatie niet kon handelen. Op KP15 ging de rally echter weer verder, en probeerde Pontus Tidemand in de WRC2 klasse er nog alles aan te doen om 38 seconden op de Fin Esapekka Lappi te pakken, die al vrijwel de hele rally aan kop stond. Het was slechts een seconde die Tidemand op de laatste 2 proeven terug wist te pakken en daarmee kan hij, zolang Lappi geen fouten maakt, geen kans meer maken op de zege in deze klasse.

Vooraan was het echter nog wel spannend! Want met nog één klassementsproef op de zaterdag te gaan stond Mikkelsen nog altijd binnen de 5 seconden achterstand op Ogier. De laatste proef was het dan ook slechts een seconde die hij toegaf, waardoor de achterstand uiteindelijk 5.6 was. Ott Tänak hoopt zijn podiumpositie vast te houden en staat nu krap voor Jari-Matti Latvala in de Volkswagen. De 5e positie is voor Hayden Paddon, die na zijn 2e positie in Italië opnieuw een fantastische wedstrijd rijdt tot nu toe! Thuisrijder en publiekslieveling Robert Kubica wist Neuville niet meer klein te krijgen na de fout op KP13 en staat 7e algemeen na de zaterdag. Kevin Abbring wist zich uiteindelijk nog sterk terug te knokken en staat voorlopig 15e vlak voor de Italiaan Lorenzo Bertelli.

Tot slot nemen we dan nog een blik op de DMACK Trophy, waar Marius Aasen nog altijd aan de leiding staat. Veel belangrijker voor ons is hoe het de Nederlanders verliep. Mats van den Brand reed een meer dan uitstekende dag en komt nu steeds dichter bij Max Vatanen. Aan het einde van de dag is het verschil tussen Vatanen en Van den Brand nog maar 5 seconden en staat hij op een mooie 4e positie in deze klasse! Kevin van Deijne heeft eigenlijk na deze dag een te grote achterstand op het Belgische talent Ghislain de Mevius maar rijdt een constante wedstrijd, die werd beloond met een 7e positie!

Met vandaag nog 2 proeven te gaan is alles nog mogelijk! Wie gaat de 72e editie van de WK Rally van Polen op zijn naam schrijven? Sébastien Ogier en Andreas Mikkelsen zullen over enkele minuten aan de start verschijnen van de eerste proef van de zondag. Deze proef zal mede beslissend worden voor de rolverdeling in het eindklassement! Houd deze site op de hoogte om het actuele nieuws te volgen rondom deze rally!

Uitslag LOTOS Rally Poland (na dag 2)

1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen)

2. A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen – +5.6)

3. O. Tänak / R. Mõlder (Ford – +17.6)

4. J.M. Latvala / M. Antilla (Volkswagen – +19.1)

5. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai – +55.7)

Reactie op “Krappe leiding voor Ogier na spannende 2e dag in Polen

  1. Als wij een WK in Nederland zouden hebben zijn onze jongens aan de top 95 procent asfalt en rest half zo moeilijk als grid in Polen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.