Foto: www.thenews.pl

30-01-2016 – In de autosport staat de misschien wel bekendste coureur uit Polen vooral bekend in zijn actieve jaren in de Formule 1. Robert Kubica is echter sinds een paar jaar actief in de hoogste trede van de rallysport: het World Rally Championship. Ook dit jaar was dat niet anders, en zagen we hem vorige week al in actie tijdens de WK Rally van Monte Carlo. Voor de WK Rally van Zweden gaf Kubica echter onlangs zijn forfait aan.

De toekomst van Kubica in het WK was eind 2015 al onduidelijk, maar de Pool verscheen dan toch op de deelnemerslijst van de eerste twee wedstrijden in een Ford Fiesta RS van BRC Racing. Kubica crashte al op de eerste dag van de Rally van Monte-Carlo op het spekgladde ijs en knalde tegen een boom. Kubica bevestigde op sociale media dat hij niet aanwezig zal zijn in Zweden. Hij verklaart dat de organisatie hem enkel in geval van een verandering van zijn plannen op de lijst had gezet.

Door de afzegging van de ex-F1-rijder vanwege o.a. financiële problemen zijn er nu 15 inschrijvingen in de topklasse. Khalid Al-Qassimi en Craig Breen maken dit jaar voor het eerst hun opwachting met de team PH Sport Citroën. De Noor Henning Solberg en de Arabier Yazeed Al-Rajhi komen ook voor het eerst in 2016 aan de start met een paar privé-Fords. De deelnemerslijst is hier terug te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.