Afbeeldingsresultaat voor toyota yaris rally mexico

19-04-2017 – Toyota Gazoo Racing zal haar team voor de WK Rally in Portugal uitbreiden van twee naar drie bolides. De Japanse fabrikant zal voor het eerst een derde Yaris WRC inzetten voor Esapekka Lappi.

Coureur Esapekka Lappi begon het seizoen aan de zijlijn omdat er tijdens de eerste vijf ronden slecht twee Toyota’s beschikbaar waren. Deze werden bestuurd door landgenoten Jari-Matti Latvala en Juho Hanninen. Tijdens de Rally van Argentinië, die eind april op de kalender staat, zal het de laatste keer zijn dat Toyota met twee auto’s aan de start verschijnt. Teambaas Tommi Makinen zei dat Lappi vanaf mei de derde bolide zal besturen. Lappi is de regerend WRC2-kampioen die voor het nieuwe Toyota-project is aangetrokken. Het Japanse merk is het seizoen goed begonnen met een zege voor Latvala in Zweden.

Tommi Mäkinen: “Esapekka is een jonge, hongerige coureur, maar hij heeft nog niet zoveel kunnen testen voor zijn eerste rally. Ik weet dat hij zijn best zal gaan doen en zijn doel zal hetzelfde zijn als voor het hele team: de rally’s uitrijden en zoveel mogelijk informatie verzamelen. We kunnen nog veel vooruitgang boeken met onze auto, en hij zal een belangrijk deel van het ontwikkelingsproces worden. Portugal vormt een goed moment om de derde auto te introduceren. Vervolgens wordt deze tijdens alle Europese ronden ingezet. We hebben de auto op dieet gezet. Er moet wat gewicht uit en dat kunnen we uit enkele panelen halen. Ook moet er gewerkt worden aan de versnellingsbak om de auto beter te maken in bochtige gedeelten. We zullende komende weken veel testen. Daarnaast hebben we ook betere prestaties van de motor nodig.”

TMG in Keulen zorgt voor de verbeterde motor van de Yaris, maar Makinen voegde eraan toe dat Ilmor begonnen is met het leveren van enkele software-updates. Het is nog niet exact bekend hoeveel rally’s Lappi dit jaar zal gaan rijden, maar vermoedelijk zal de Fin aan het merendeel van de WRC-evenementen in Europa aan de start verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.