Foto: www.motorsport.com

05-03-2016 – Jari-Matti Latvala is goed begonnen tijdens de vrijdag van de Rally van Mexico. De Fin domineerde vrijwel de gehele vrijdag, terwijl hij na de korte openingsproeven op de donderdagavond nog wel tegen een kleine achterstand keek. Lees hieronder het verslag van de tweede dag van deze rally.

Al vanaf de eerste proef op de vrijdagochtend sloegen Latvala en navigator Miikka Anttila toe: Ze wisten daar een flinke klap uit te delen aan teamgenoot Ogier en wonnen 22 seconden op hen, waardoor ze met 19 seconden de nieuwe leiders werden in het algemene klassement. Dani Sordo deed met de Hyundai ook verrassend sterk mee aan het begin, en wist met de tweede tijd omhoog te klimmen in het klassement naar een derde positie. Voor teamgenoot en zuiderbuur Thierry Neuville ging het een stuk minder goed, want hij moest met schade aan de kant en daarmee was zijn kans op een mooie eindklassering opnieuw verkeken.

Een rede dat Ogier veel tijd verloor op KP4, was dat hij in aanmerking kwam met een groep koeien (zie video). De Fransman zou dus op de rest van de vrijdag de aanval in moeten zetten. Maar echt dichterbij wist hij tijdens de rest van de eerste bouclé niet te komen. Latvala had namelijk na de zesde klassementsproef nog altijd een redelijk ruime voorsprong van meer dan 20 seconden in handen. De derde Volkswagen-rijder was ondertussen ook bezig met een aanval op Sordo, maar Andreas Mikkelsen keek nog altijd tegen een achterstand van 10 seconden aan op hem.

Tijdens de laatste bouclé wist Ogier geen aanval meer in te kunnen zetten op Latvala. Sterker nog, hij moest uiteindelijk nog 10 seconden toegeven, waardoor hij aan het einde van de vrijdag uiteindelijk tegen een achterstand van iets meer dan een halve minuut aankeek. Achter hen weet Sordo tot nu toe de derde plaats stevig te verdedigen, want hij heeft op zijn beurt een halve minuut voorsprong op Mikkelsen, die voorlopig tevreden moet zijn met de vierde positie. De top 5 wordt aangevuld door Hayden Paddon, maar die heeft de Noor Mads Ostberg nog redelijk dicht achter zich. De spanning blijft er dus over het algemeen in zitten, want de wedstrijd is nog zeer lang. Kijk morgen weer voor een nieuw verslag van de proeven die tot nu toe nog verreden worden in Mexico.

 

Tussenstand Rally van Mexico na zaterdag:

1uparrow green.svg 1. J.M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen – 1:48:00.0)

1downarrow red.svg 2. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen – +32.1)

1uparrow green.svg 3. D. Sordo / M. Martí (Hyundai – +1:15.6)

1rightarrow blue.svg 4. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen – +1:46.7)

1uparrow green.svg 5. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai – +2:20.8)

1downarrow red.svg 24. T. NEUVILLE / N. GILSOUL (Hyundai – +41:56.6)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.