Foto: www.motorsport.com

23-04-2016 – Na de vrijdagproeven heeft Jari-Matti Latvala een nipte voorsprong opgebouwd tijdens de WK Rally van Argentinië. De Fin wordt nog altijd op de hielen gevolgd door de tweede en derde positie in het klassement.

Op de donderdagavond tijdens de Special Stage openden Sébastien Ogier en Dani Sordo het snelst. Het echte werk zou echter pas op de vrijdag gedaan moeten worden, maar ook daar bleek het tijdens de eerste proeven toch weer even het verhaal van de huidig wereldkampioen te worden. Latvala klom echter heel snel naar voren, waardoor hij en navigator Miikka Anttila vanaf de vierde klassementsproef aan kop gingen. Ogier viel terug naar de derde positie algemeen en moest daarmee ook zijn hoofd buigen voor Hyundai-rijder Hayden Paddon, die weer helemaal in zijn element was op deze proeven. Sordo zou uiteindelijk terugvallen naar de vijfde positie, nadat hij op de tweede klassementsproef tegen een muur aan klapte en daarmee zijn Hyundai beschadigde, achter Andreas Mikkelsen, die als derde Volkswagen-rijder netjes op een vierde positie algemeen meedeed.

Tijdens de tweede bouclé van de vrijdag ontstond er vervolgens een spannend secondeduel bij de drie heren vooraan in het klassement. Niemand van Latvala’s concurrenten slaagde er echter in hem van de dagzege af te houden. Ogier wist wel op de laatste proef van de vrijdag de tweede positie terug te veroveren van Paddon, die deze dag afsloot als derde. Daarachter wisten Mikkelsen en Sordo steevast de vierde en vijfde positie op hun beurt te behouden. Thierry Neuville kende een erg zwakke eerste dag, en wist zich nog net binnen de top 10 te rijden op de tiende positie voorlopig in het algemene klassement.

Het team van WeversSport reisde dit weekend met Nicholas Fuchs af naar Argentinië om daar de strijd aan te gaan in het WRC2, en met succes! Al gelijk in de openingsfase slaagde Fuchs erin topfavoriet Elfyn Evans achter zich te houden, en diezelfde Evans moest op de derde klassementsproef aan de kant met elektrische problemen. Hierdoor schoven Abdulaziz Al-Kuwari en Didier Arias op naar de tweede en derde positie, maar al met een te grote achterstand op de Peruaan in de Skoda Fabia R5. Op de vierde klassementsproef zouden Fuchs en navigator Fernando Mussano echter terugvallen in het klassement, waardoor Al-Kuwari als leider de vrijdagproeven afsloot gevolgd door Arias en Fuchs vervolgens op een derde positie in het WRC2 en de vijftiende positie algemeen.

Tijdens de zaterdag zal het geweld wederom losbarsten, dus houd de site op de hoogte om niets te missen van deze rally!

 

Tussenstand WK Rally van Argentinië na vrijdag

1. J.M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen – 1:26:31.3)

2. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen – +7.9)

3. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai – +11.4)

4. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen – +25.7)

5. D. Sordo / M. Martí (Hyundai – +49.0)

10. T. NEUVILLE / N. GILSOUL (Hyundai – +7:34.4)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.