24-08-2016 – De bekende Citroën-coureur Stéphane Lefebvre en navigator Gabin Moreau gingen zoals u weet hard van de baan tijdens de WK Rally van Duitsland afgelopen weekend. Inmiddels brengen beiden door in verschillende ziekenhuizen, en was Lefebvre in staat om te vertellen wat er exact gebeurde, waardoor Moreau meerdere botbreuken opliep.

Als het goed is wordt de Franse WRC-coureur eind deze week al ontslagen uit het ziekenhuis. Ook Moreau zal terugkeren in Frankrijk, maar hij zal een langere tijd nodig hebben om te herstellen dan Lefebvre dankzij zijn botbreuken die hij tijdens de crash op de KP Panzerplatte Lang opliep. De Fransman ging 12 kilometer na de start van deze zeer lange proef, van maar liefst 40 kilometers lang, van de baan waarnaar het duo in een boom crashten. De auto raakte bij deze crash zo zwaar beschadigd aan de voorkant dat het motorblok uit de auto vloog. De klassementsproef werd vervolgens direct stilgelegd zodat hulpdiensten de proef op konden. (Video hieronder)

Stéphane Lefebvre: “Ik kan het me nog goed herinneren. Ik had een rechterbocht genoteerd die scherp kon worden aangesneden. Gezien de sporen van de andere rijders, stuurde ik lichtjes eerder in en de achterkant brak uit. Zo belandde de auto buiten de bocht en raakten we een rijtje hinkelsteins. De laatste zette de auto dwars en liet ons de bomen in vliegen. Dat veroorzaakte de meeste schade. Ik denk dat we goed werden beschermd door de auto. Je hebt de omgeving om de rally heen niet in de hand en in deze situatie betaalden we daar een hoge tol voor. We hebben nu even wat tijd nodig om terug te komen. Het enige dat me echt stoort is het feit dat ik niet kan meedoen aan de Tour de Corse.”

Ook Moreau herinnerde zich nog goed wat er zich na het ongeluk afspeelde.

Gabin Moreau: “Eric Camilli en Benjamin Veillas, die vlak achter ons waren gestart, kwamen als eerste bij ons aan. We zijn vrienden en toen ze zagen wat er gebeurd was, kwamen ze gelijk naar ons toe om ons te helpen. Toen kwam de medische staf om ons uit de auto te halen. We werden naar het ziekenhuis vervoerd met een helikopter. Als ik de staat van de auto bekijk voel ik me best gelukkig. De rolkooi heeft zijn werk gedaan, vooral de versterkte delen die we zelf hebben toegevoegd voor de veiligheid en niet verplicht zijn hebben het goed gedaan! We hebben een hoop steun gehad, van zowel de medische staf als mijn vrienden en familie. Het gaat even duren om te genezen, maar ik ben vastbesloten zo snel mogelijk te herstellen. Gisteren ben ik geopereerd om de breuk te verminderen en alles ging goed. Volgens de doctoren kan ik halverwege komende week terugvliegen. Ik zal zo snel mogelijk terugkeren!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.