Gerelateerde afbeelding

28-01-2017 – Elk jaar opnieuw is het een spektakel, maar dit jaar belooft het nóg mooier te gaan worden. De Legend Boucles de Bastogne is de afgelopen jaren al erg succesvol geweest om de fans kippenvel te laten bezorgen door het oude rallygeweld weer te laten herbeleven. Ook dit jaar zal het evenement weer worden verreden van 17 tot en met 19 februari rondom Bastogne, maar de organisatie heeft weer veelbelovende elementen achter de hand.

Dankzij de medewerking van Hyundai Motorsport zal Thierry Neuville namelijk aan de start komen van het evenement. De coureur, die vorig jaar als tweede eindigde in het Wereldkampioenschap Rally’s, zal tijdens dit legendarische evenement met een Porsche 911 Gr.4 van BMA aan de start mogen verschijnen. Het gaat dan om dezelfde Porsche als waarmee Bernard Munster het evenement tijdens de afgelopen editie op zijn naam wist te schrijven. Tot het zover is staat er een hele testsessie op het programma voor de WRC-coureur om alvast te kunnen wennen aan de Porsche 911, die uiteraard het nummer 5 zal dragen. De wagen zal om het ‘af’ te maken ook de oranje en blauwe look van de i20 WRC krijgen waardoor de fans zich niet kunnen vergissen!

Pieter Delettre (Organisator Legend Boucles): “Naast Hyundai en Bernard Munster, die alles gedaan hebben om dit project tot een goed einde te brengen, wil ik ook de sponsors bedanken die deze opdracht ondersteund hebben, te weten Alcomel, Bodart et Gonay naast ook Domestia!”

Thierry Neuville: “Het is echt een goed project en het zal een gelegenheid zijn om voor onze fans te rijden zonder enige druk. We willen ons amuseren en mee voor het spektakel zorgen en dat met een mythische auto. Opgepast, dat wil niet zeggen dat we niet willen winnen!”

Nicolas Gilsoul (Navigator Thierry Neuville): “Het is zeer fijn om weer in de Boucles te starten, want het is een proef die mijn ouders 41 jaar geleden ontdekt hebben en die ons altijd is bijgebleven. Mijn vader wilde absoluut Stig Blomqvist zien. Zonder de Zweed stond ik nu niet waar ik nu sta.”

Terwijl het maximumquota voor de wagens bijna bereikt is en de inschrijvingen binnenkort al worden afgesloten, heeft de gelukkige organisatie van de Legend Boucles tevens de laatste toelatingen gekregen voor een opnieuw weergaloos parcours. Zoals vorig jaar zal de etappe op zondag bijna volledig op onverhard en in de bossen betwist worden, met nog meer kilometers dan in 2016, onder meer dankzij een geheime RT van 37,5 kilometer!

Pieter Delettre: “Thierry Neuville zal geen aanpassingsproblemen hebben! De etappe in kwestie wordt een echte scherprechter, de langste in België en volledig in lijn, zonder plaatselijke ronden. De deelnemers in Legend worden echt verwend tijdens deze editie die duidelijk een grand cru aan het worden is. We onthullen de namen van de bezochte gemeentes van de marathon op onverhard uiteraard niet, maar ik kan u garanderen dat het een monument wordt dat de corijders zich nog lang zullen herinneren!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.