www.fia.com

06-08-2016 – Kajetan Kajetanowicz heeft de leiding in handen tijdens zijn thuisrally in Polen. Kajetanowicz moest het daarbij opnemen tegen zowel zijn landgenoten als de Europese toppers, met in de hoofdrol Bryan Bouffier en zijn Citroën DS3 R5.

Tijdens de special stage die op de donderdag plaatsvond wist de LOTOS-coureur al het snelst te openen. Toch hadden Kajetanowicz en navigator Jaroslaw Baran het geluk niet aan hun zijde op de vrijdagochtend, toen ze door een obstakel gehinderd werden na de crash van landgenoot Lukasz Habaj, die zijn Ford Fiesta R5 in een greppel parkeerde. Aangezien Kajetanowicz gehinderd werd verloor hij ongeveer 13 seconden, maar nadat hij 10 seconden terugkreeg van de organisatie, wist hij nog met een nauwe voorsprong van 0.6 seconden de leiding vast te houden voor Bouffier.

Vervolgens zouden zowel Bouffier als Kajetanowicz beiden nog een scratchtijd te klokken op de twee daaropvolgende proeven. Het verschil was desondanks iets groter geworden, maar nog steeds was alles mogelijk met een verschil van 2.7 seconden. Tijdens de vijfde klassementsproef wist de Pool zijn voorsprong nog verder te vergroten, en toen Bouffier door een fout op de zesde proef 20 seconden verloor, was Kajetanowicz verzekerd van de dagzege met een uiteindelijke voorsprong van ruim een halve minuut.

Jaroslaw Baran (navigator Kajetanowicz): “Het was een goede dag voor ons. Ik hou van dit soort gevechten zoals we met Bryan hadden vandaag. Ik ben blij dat we de leiding in handen hebben, want het was absoluut niet gemakkelijk. In de wagen is het namelijk heel erg heet en dus erg moeilijk om de concentratie op de weg te houden, maar we zijn er toch in geslaagd!”

Bryan Bouffier: “Het kon natuurlijk erger, maar ik ben absoluut niet tevreden. Ik heb echt geprobeerd veel druk te leggen op Kajetanowicz maar het was blijkbaar niet genoeg. Een tweede positie is uiteraard ook niet slecht maar mijn doelstellingen waren toch echt gericht op de eindzege. Alles kan gelukkig nog gebeuren, en we gaan dan ook proberen om morgen beter uit de bus te komen.”

Achter de twee kemphanen wist de Pool Grzegorz Grzyb de derde positie te grijpen, ondanks een lekke band die de Fiesta-rijder opliep, waarmee hij een halve minuut verloor. De top 5 wordt vervolgens aangevuld door Jakub Brzezínski met zijn Ford Fiesta R5 en de eerste Skoda Fabia R5 in het klassement van Filip Nivette. Favoriet Habaj is pas terug te vinden op de tiende positie na zijn fout in de openingsfase van de zaterdag, en ook Skoda-rijder Raul Jeets valt na zijn uitstekende resultaat in Estland flink tegen met een huidige negende positie in het klassement. Dávid Botka moest de strijd staken nadat hij richting het einde van de zaterdag werd gediskwalificeerd nadat zijn wagen niet voldeed aan de eisen van het reglement.

Vandaag gaat het avontuur verder en is het eigenlijk wachten op een fout van Kajetanowicz die de spanning in het klassement terug zou kunnen brengen. Morgen zijn we er weer met een actueel verslag van de laatste dag van deze rally, dus houd de site vooral in de gaten.

WRC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.