30-05-2016 – Na de Zuiderzeerally, waar Mark afgelopen maart met slechts 3.7 seconden op de laatste proeven van Sander won,  is het druk geweest bij het team. Sander en Mark hadden allebei bij de Zuiderzeerally problemen gehad met een motor die niet goed liep, van Sander begon de motor bij hoge toeren te bokken, niet constant maar wel heftig. Bij Mark was het vooral de motor die een storing aangaf op het dashboard en minder fel en snel was als dat hij hoorde te zijn.

Bij Mark was bij thuiskomst het lampje verdwenen en er werd vermoed dat er verkeerde benzine getankt was. Dus dat leek een makkelijk op te lossen probleem te zijn en zo werd er ook naar een tankstation in de buurt gereden, waar op weg naar het tankstation de versnellingsbak brak, verschillende tandwielen begaven het en er moest een nieuwe bak geplaatst worden. Maar bij het testrijden kwam het lampje weer terug wat resulteerde in avonden zoeken naar een oplossing van het probleem, elke sensor en elk draadje werd onderzocht, maar nu lijkt het probleem gevonden te zijn.

Bij Sander speelde zich hetzelfde scenario af maar het probleem werd niet makkelijk gevonden. Bijna de hele motor werd voorzien van nieuwe sensoren en er werd van alles geprobeerd soms met de auto van Mark als donor, maar het probleem werd niet gevonden. De laatste mogelijkheid was de kabelboom die misschien niet goed meer was en werd dus die gewisseld, een karwei waar heel wat uurtjes ingaan maar het resultaat was er. De auto werd een dag later opnieuw afgesteld door Dennis de Vos zodat er het maximale uit de auto werd gehaald.

De beide auto’s zijn dus klaar om de strijd met elkaar maar zeker ook met de andere deelnemers van het Opel FWD Challenge aan te gaan. De rijders zijn blij met de vele hulp wat ze mochten krijgen van de monteurs, en gaan voor de overwinning in de ELE rally. Of het nou Mark genavigeerd door Lammert is of Sander genavigeerd door Valentijn word, die beker gaat mee naar Voorthuizen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.