Bubbels voor Sebastien Loeb in Champagne Rally, Eric Cunin knap tweede

Foto: www.belga.be

29-03-2015 – Sébastien Loeb was afgelopen weekend actief in eigen land tijdens de ‘Rally Epernay Vins de Champagne’ met een Citroën DS3 WRC. De negenvoudig wereldkampioen wist opnieuw met een grote voorsprong te winnen op de tweede plaats.

Met een startveld van 116 deelnemers, w.o. 9 WRC’s, 9 S2000’s, en een Citroën DS3 R5 was deze Franse rally toch wel een plaatje voor de Franse fans geworden. Vooral nu negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb ook nog eens aan de start kwam! Loeb reed ditmaal met navigatrice Sandra Rebout i.p.v. zijn bekende WRC-navigator Daniël Elena.

Op de vrijdag pakte Loeb direct de leiding, en liet zien waarom hij de beste rallyrijder ooit wordt genoemd. Op alle 14 klassementsproeven zette Loeb de snelste tijd neer, met een uiteindelijke voorsprong van bijna 5 minuten op de Belg Eric Crunin, rijdend in een Skoda Fabia WRC. Voor Loeb was dit enkel een uitstapje voor de Franse fans, Loeb wil zich verder niet bemoeien met de rallysport dit seizoen, maar zich volop richten op het WTCC kampioenschap, waar hij tegen teamgenoten Lopez en Muller om het kampioenschap strijd.

Uitslag Rally Epernay Vins de Champagne:

1. S. Loeb (Citroën DS3 WRC)

2. E. Crunin (Skoda Fabia WRC – +4:46.6)

3. Q. Giordano (Citroën DS3 R5 – +4:54.9)

4. L. Viana (Citroën DS3 WRC – +5:24.9)

5. D. Rebout (Peugeot 207 S2000 – +5:27.4)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.