Afbeeldingsresultaat voor sebastien loeb citroen c3 wrc

20-12-2017 – Sébastien Loeb keert volgend seizoen terug in het WRC. De negenvoudig wereldkampioen rally’s zal voor het fabrieksteam van Citroën drie WK-rally’s afwerken.

De 43-jarige coureur testte in het afgelopen jaar met de Citroën C3 WRC op zowel asfalt als gravel en keert nu terug voor een beperkt programma. Hij zal tijdens de rally’s van Mexico, Corsica en Spanje in actie komen. Het team hoopte voor 2018 een Frans ‘dream team’ te kunnen samenstellen met Loeb en regerend kampioen Sebastien Ogier, maar laatstgenoemde koos uiteindelijk voor een langer verblijf bij M-Sport.

Sébastien Loeb: “Na de test was iedereen tevreden en het deelnemen aan drie rally’s was een logische vervolgstap. Het gevoel dat je krijgt tijdens een rally is het meest bevredigende wat je kunt hebben. Ik vond het heel spannend om in deze nieuwe WRC-wagen te rijden. Het is goed om weer te kunnen racen in deze wagens met een team waarmee ik veel successen behaald heb. Ik heb geen verwachtingen, ik wil mezelf gewoon vermaken. Ik vond het zelf logisch dat ik deel zou nemen aan een Franse ronde van het WRC omdat ik houd van het rijden op asfalt, hoewel ik het huidige parcours van de Rally van Corsica niet ken. Spanje leek me ook een goede optie, maar ik wilde ook een gravelwedstrijd doen. We hebben gekozen voor Mexico omdat ik daar goede herinneringen aan bewaar en omdat de route niet heel erg anders is geworden sinds ik daar gereden heb in het kampioenschap.”

Yves Matton (Teammanager Citroën): “We zijn erg verheugd dat er een nieuw hoofdstuk komt in de geschiedenis van Sébastien Loeb met Citroën. Hij had niet met een ander merk terug kunnen keren dan met Citroën. Hij bevestigde tijdens de test dat hij zijn snelheid nog niet is verloren, hoewel hij in vergelijking met de competitie kennis van het parcours mist en minder tijd in de auto heeft doorgebracht.”

Kris Meeke is voorlopig de enige rijder die zeker is van een volledig kampioenschap in 2018. Craig Breen zal deelnemen aan tien rally’s, en moet de drie wedstrijden die Loeb rijdt plaats maken voor de Fransman. Khalid Al Qassimi werkt als vaste waarde van het team een gemengd programma af. Voor Stéphane Lefebvre lijkt er daarmee geen plaats meer weggelegd in het WRC-team. De Fransman degradeert voor komend seizoen naar het WRC2-kampioenschap. Het is een stapje terug voor Lefebvre, maar de afgelopen jaren heeft dat coureurs als Elfyn Evans en Ott Tänak erg goed gedaan in hun weg naar de top. Wellicht geld voor Lefebvre hetzelfde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.