Afbeeldingsresultaat voor sebastien loeb 2017

30-07-2017 – Negenvoudig wereldkampioen Rally’s Sebastien Loeb gaat samenwerken met het WRC-team van Citroën. De Fransman gaat de nodige testwerkzaamheden verrichten met de Citroën C3 WRC op het asfalt.

Het team van Peugeot, waar de Fransman tegenwoordig actief is als Dakar-coureur en Rallycross-coureur, heeft toestemming gegeven om hem te laten rijden in de WRC-auto van Citroën. Loeb zal de Citroën C3 WRC daarmee een dag mogen besturen op een asfaltparcours. De samenwerking tussen Loeb en juist het team van Citroën, die samen in het verleden al 78 WK Rally’s wisten te winnen, komt niet als een hele grote verrassing.

Sébastien Loeb: “Met de creatie van PSA Motorsport vormen we nu samen één groot team. Daarnaast kan ik vanwege mijn deelnames aan de cross-country en het WK Rallycross met Peugeot ook mijn ervaring overbrengen naar Citroën tijdens de testwerkzaamheden met de C3. Ik kan niet wachten om weer achter het stuur van een WRC te kruipen en om te ontdekken in hoeverre de technologie is veranderd. Ik voel nog altijd een passie voor de rallysport. Van alle disciplines die ik heb uitgeprobeerd sinds ik vijf jaar geleden stopte met het WRC, is het nog altijd de sensatie van het rallyrijden die me het meeste bevalt.”

Citroën besloot afgelopen winter de stekker uit haar succesvolle WTCC-programma te trekken voor een volwaardige terugkeer als fabrieksteam in het WRC. Het merk won met Kris Meeke de derde rally van het seizoen in Mexico, maar kent verder een probleemvol rentreeseizoen in het WRC. Na een aantal teleurstellende resultaten van de Meeke moest de Brit zijn Citroën tijdens de rally van Polen afstaan aan voormalig Volkswagen-coureur Andreas Mikkelsen, die voor 2017 naast een fabriekszitje had gegrepen. Het lijkt er voorlopig nog niet op dat Loeb in de competitie zelf zal verschijnen, Mikkelsen werd naast Meeke en Craig Breen al bevestigd voor de Rally van Duitsland volgende maand, waar de Fransman Stéphane Lefebvre op zijn beurt opzij is geschoven voor deze wedstrijd.

Jean-Marc Finot (Hoofd van PSA Motorsport): Hij deelt de waardes van ons bedrijf. Hij is een van de pilaren van het team en zijn carrière tussen Citroën en Peugeot zijn nauw aan elkaar verbonden. Met de vele programma’s die we hebben, kunnen we coureurs de kans geven om hun talent in te zetten voor DS Performance, Citroën Racing en Peugeot Sport.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.