Foto: www.fia.com

01-03-2016 – Negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb gaat komend seizoen zijn debuut maken in het FIA World Rallycross Championship. De Fransman voegt zich daar bij het team van Peugeot-Hansen en gaat het gehele seizoen, bestaande uit twaalf wedstrijden, rijden.

Loeb wordt teamgenoot van Timmy Hansen, die afgelopen jaar als tweede eindigde in het kampioenschap. Beide rijders komen in actie met een Peugeot 208 WRX Supercar, de wagen die voor het team afgelopen seizoen de titel bij de constructeurs binnenhaalde. Recent testte het tweetal al op een ijsmeer in het Zweedse Are, waar een spectaculair parcour was uitgezet in het thuisland van Hansen (Zie video). Loeb is overigens geen onbekende in de rallycross ‘wereld’, want in 2012 wist hij al een gouden medaille te pakken bij de X Games in Californië, en in 2013 nam hij ook al deel aan een wedstrijd dicht bij huis, namelijk in Lohec.

Sébastien Loeb: “Ik kijk erg uit naar deze kans om voor de eerste maal deel te nemen aan het volledige seizoen van het FIA World Rallycross Championship. De afgelopen jaren heb ik deel mogen nemen aan geweldige kampioenschappen en races, maar rallycross, met de brute kracht, de competitiviteit van de Peugeot 208 WRX plus de intensiteit van de strijd, wordt iets heel speciaals. De auto en de strategie voor deze vorm van racen zijn volledig nieuw voor me dus ik heb veel te leren maar ik hoop snel competitief te kunnen zijn!”

Timmy Hansen: “Ik kijk al mijn hele leven op naar Sébastien Loeb. Ik heb hem zelfs eenmaal om een handtekening gevraagd. Het is een droom die uitkomt dat ik nu met hem mag samenwerken. Ik heb nog veel te leren dus het is geweldig om advies van hem te krijgen. Ik weet ook zeker dat hij specifieke aspecten van de rallycross van mij kan leren.”

Het WRX-seizoen gaat in het weekend van 15 tot en met 17 april van start in Portugal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.