Foto: www.rallylovers.be

06-09-2015 – Freddy Loix en Johan Gitsels zijn weer een stap dichter bij de zege. Afgelopen weekend wist het duo na het winnen van de Spa Rally, TAC Rally, Sezoens Rally en Ypres Rally ook hun 5e wedstrijd op hun naam te schrijven tijdens de ConXion Omloop van Vlaanderen. Hoe deze wedstrijd voor hen, en voor de andere rijders verliep leest u in het verslag hieronder.

De rally startte al op de vrijdagavond, met 3 proeven op het programma. Het was al gauw duidelijk dat opnieuw Kris Princen en Loix het tegen elkaar op zouden nemen in de strijd om de zege. Het was echter Princen die met 2 snelste tijden aan kop ging na de vrijdagavond met een zeer kleine voorsprong op Loix. Derde stond Vincent Verschueren al op bijna 20 seconden van de leider. Bij de Nederlanders deed Johan Faes op het moment de beste zaken, en staat ondanks een kleine brand keurig 11e algemeen. Michiel Becx heeft al op KP1 de wedstrijd moeten staken met zijn Fiesta R2 maar zou de zaterdag weer starten volgens het SUPERRALLY systeem.

Tijdens de zaterdagochtend ging Loix gelijk de tegenaanval in. De Belg wist de snelste tijd te noteren op KP4 maar moest op KP5 toch weer enkele seconden toegeven op Princen, die opnieuw een ijzersterke wedstrijd reed met de Peugeot. Verschueren hoefde inmiddels niet meer bang te zijn voor een aanval van Duquesne (4e), aangezien de achterstand tussen beiden heren te groot was voor nog een spannend duel. Op KP6 was het verrassend Verschueren die de snelste tijd noteerde gevolgd door Loix en Princen. Ook op KP7 wist hij dit te herhalen en had Loix inmiddels de leiding overgenomen van Princen in klassement. Vervolgens mochten de rijders zich tijdens de service gaan opmaken voor de tweede bouclé.

Op KP8 deelde Loix een flinke klap aan Princen uit in het klassement en wist zijn voorsprong naar 20 seconden te vergroten. Op KP9 werd die voorsprong zelfs vergroot naar 30 seconden en begon Princen af te dwalen in het klassement. Verschueren was er op dat moment al niet meer bij, nadat hij met een olielek moest opgeven. Een proef later zou de druk helemaal van Loix afvallen nadat ook Princen met mechanische problemen aan de kant moest. Hierdoor ging Loix ruim aan kop met een voorsprong van ruim 2 minuten op Duquesne, die nu doorschoof naar de 2e plaats. De Griek Serderidis stond nu 3e algemeen gevolgd door de Evo’s van Bert Coene en Filip Pyck.

Voor Loix was het nu alleen nog maar een kwestie van controleren en won met uiteindelijk een voorsprong van 3 minuten en 15 seconden van Duquesne. Serderidis wist op de zaterdagmiddag nog een aantal proeven op zijn naam te schrijven en eindigde als derde, gevolgd door Filip Pyck die tevreden was met zijn 4e positie. Bert Coene viel die middag nog terug na een lekke band op KP13 waardoor de 5e plaats nu werd aangevuld door Guillame Dilley in de DS3 R3T. Johan Faes was als beste Nederlander in het klassement geëindigt en finishte uiteindelijk als 13e algemeen. En daarmee was er een einde gekomen van de wedstrijd rondom Roeselare.

De volgende wedstrijd op de Belgische Rallykalender is de East Belgian Rally rondom Sainkt-Vith, die verreden zal worden op 26 en 27 september. Wij van Rally-World zijn daarbij om u op de hoogte te brengen van actueel nieuws en uiteraard ook beeldmateriaal te leveren. Houd de site dus op de hoogte voor het actuele nieuws rondom deze rally!

Einduitslag 59e ConXion Omloop van Vlaanderen 2015:

1. F. Loix / J. Gitsels (Skoda Fabia R5)

2. D. Duquesne / F. Cuvelier (Ford Fiesta R5 – +3:15.4)

3. J. Serderidis / F. Miclotte (Citroën DS3 WRC – +4:39.4)

4. F. Pyck / P. Plancke (Mitsubishi Lancer Evo X – +4:45.5)

5. G. Dilley / L. Louka (Citroën DS3 R3T – +5:32.7)

13. J. Faes / C. van der Rijsen (Mitsubishi Lancer Evo IX – +9:58.7)

25. P.H. van der Heijden / N. van Gerwen (Peugeot 208 VTi R2 – +17:53.5)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.