Foto: www.automobilsport.com

12-04-2015 – Freddy Loix heeft afgelopen zaterdag de TAC Rally rondom Tielt weten te winnen! Loix wist de winnaar van vorig jaar, Kris Princen, goed tegenstand te brengen wat werd omgezet in een 1e positie voor Loix en Gitsels.

De dag begon gelijk al goed voor Loix. Hij wist op de eerste klassementsproef gelijk 13 seconden te pakken op grootste concurrent Kris Princen. Niet lang daarna maakten Jochen Claerhout en Piero Vandeputte een verschrikkelijke crash met de Porsche mee, waardoor ze vervolgens afgevoerd moesten worden naar het ziekenhuis. Claerhout zou na de crash onwel zijn geworden, terwijl Vandeputte er (slechts) vanaf kwam met rugklachten. Hierdoor bleven er 2 kanshebbers over als het ging om de GT zege. Maar op KP3 van de wedstrijd moest ook Patrick Snijers de wedstrijd staken, waardoor Tim van Parijs vrij spel kreeg in deze klasse.

Andy Lefevere reed een verrassend sterke wedstrijd! Hij profiteerde van tijdverlies van Princen, en schoof zo door naar de 2e positie algemeen! Het was nu echter Freddy Loix die steeds ruimer de leiding nam. Kris Princen was nu bezig met een inhaalwedstrijd, wat hem goed afging. Hij wist tijdens het tweede deel van de wedstrijd telkens weer wat tijd terug te pakken op Loix, wat ervoor zorgde dat hij op KP9 van de wedstrijd de tweede positie weer van Lefevere had afgepakt. Het verschil na 9 proeven tussen Loix en Princen was nu 40 seconden.

De laatste proeven mochten dan wel voor Kris Princen bestemd zijn, toch wist Kris Princen het gat niet goed te maken. 25 seconden moest hij uiteindelijk toegeven aan Loix, die de wedstrijd op zijn naam schreef. De 3e plaats werd aangevuld door Andy Lefevere, gevolgd door Bert Cornelis (Ford Fiesta R5). Voor de Nederlanders is er ook goed nieuws, Michiel Becx wist namelijk voor de 3e maal op rij een top 5 finish te halen en finishte als 5e! Waardoor hij nu 3e in het BRC staat!

De volgende rally voor het BRC is de Rallye de Wallonië, verreden van 25 t/m 27 april aanstaande. Kris Princen leid nog altijd het BRC, maar de vraag is, voor hoe lang nog? Houdt de site op de hoogte voor meer actueel nieuws over het BRC!

Uitslag TAC Rally 2015:

1. F. Loix / J. Gitsels (Skoda)

2. K. Princen / P. Kaspers (Peugeot – +25.9)

3. A. Lefevere / A. Vangheluwe (Mitsubishi – +1:40.4)

4. B. Cornelis / M. Debaeke (Ford – +2:15.7)

5. M. Becx / S. van Barschot (Ford – +3:35.3)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.