Foto: www.rallylovers.be

15-03-2015 – Na twee lange en bloedstollend spannende dagen tijdens de Rally van Spa, heeft Freddy Loix bewezen heer en meester te zijn. Loix won afgelopen weekend, maar had het niet gemakkelijk met de tegenstanders.

Tijdens de eerste dag vielen er al veel slachtoffers; Bonjean, Tsjoen, Allart, Snijers en Lejeune konden al gauw inpakken! Vooraan bleken na de proef ‘La Clementine’ Loix en Princen de betere rijders te zijn en pakten een ruime voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Het duel onderling was bloedstollend spannend! Princen kreeg helaas aan het einde van de vrijdag te horen dat het differentieel het had begeven. Princen moest de versnellingsbak vervangen, maar dit lukte niet in de toegestane tijd, waardoor een straftijd voor Princen gegeven werd. Hierdoor nam Loix ruim de leiding en schoven Cherain en Casier een plaats vooruit.

Naast de ellende voor Princen werden er een flink aantal straftijden uitgedeeld. O.a. Snijers, Bonjean, Van Woensel, Claerhout en Bouvy ontvingen een tijdstraf van 3 minuten wegens illegaal verkennen. Loix had door al deze uitgevallen rijders en de rijders met een tijdstraf de wedstrijd in handen en hoefde de tweede dag de wedstrijd alleen nog maar te controleren. Cédric Cherain, die de eerste dag tweemaal de fout in ging, wist de tweede dag te profiteren van de tijdstraf van Princen en het uitvallen van Bernd Casier en wist uiteindelijk als tweede te eindigen. Kris Princen vulde de derde plaats aan, maar had zonder zijn straftijd de wedstrijd op zijn naam geschreven.

Vincent Verschueren (5e) en Tim van Parijs (6e) werden aan het eind van de wedstrijd gediskwalificeerd door het missen van een tijdcontrole. Bernd Casier viel zoals eerder gezegd uit op de tweede dag vanwege een kapotte stuurstang. Michiel Becx had een sterke wedstrijd en profiteerde van de fouten die er door andere rijders gemaakt werden. Uiteindelijk wist Becx de rally spectaculair af te sluiten met een sterke 4e positie!

Onder de rijders die een straftijd ontvingen zat Chris van Woensel, die ontevreden uit deze wedstrijd stapte;  ‘Puur op basis van de feiten is er geen verhaal mogelijk, want op dat moment mocht er niet verkend worden’, stelde Van Woensel. ‘Maar iedereen weet dat er in de dagen en weken voordien door anderen veel meer en op snelheid verkend werd. Ik ben zelf absoluut tegen overdreven en illegaal verkennen, maar dat was hier zeker niet de bedoeling.’

De volgende rally op de Belgische kalender is de TAC Rally rondom Tielt. Deze rally zal verreden worden in het weekend van 3/4 april en ook daar zullen we de complete Belgische top weer terugzien!

Uitslag Rally van Spa 2015:

1. F. Loix (Skoda)

2. C. Cherain (Ford – +31.8)

3. K. Princen (Peugeot – +1:00.9)

4. M. Becx (Ford – +7:31.6)

5. G. Bux (Peugeot – +9:53.5)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.