Foto: www.eurosport.com

08-05-2016 – Na een spannende eerste dag in Griekenland is het duidelijk dat Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) en Ralfs Sirmacis (Skoda Fabia R5) tijdens de tweede dag zullen gaan strijden om de eindzege. De rest van het deelnemersveld werd vrij snel weggereden tijdens de lastige en nieuwe proeven van de vrijdag.

Voor Sirmacis zou deze rally het debuut zijn met een R5-wagen, maar de Letlander had gelijk de smaak te pakken en stond aan het einde van de ochtend met zeventien seconden voorsprong verrassend bovenaan de ranglijst. Lukyanuk volgde op zijn beurt op een keurige tweede positie, en profiteerde ondanks een lekke band van hemzelf van een fout die regerend-kampioen en winnaar van de vorige editie Kajetan Kajetanowicz maakte. De Fiesta R5 van het LOTOS Rally Team ging namelijk op zijn dak nadat de Pool een bocht uit de eerste klassementsproef net iets te ver afsneed, waardoor het klassement voor hem en navigator Jaroslaw Baran al gauw bekeken was (zie video hieronder).

Tijdens de tweede bouclé zou de equipe van Lukyanuk echter de aanval in gaan. De Rus won de vierde klassementsproef acht seconden op Sirmacis, maar op de vijfde proef kwam Lukyanuk weer twee seconden te kort op hem. Tijdens de zesde klassementsproef deelden Lukyanuk en navigator Roman Kaputsin toch de beslissende klap uit, waardoor zij de leiding van Sirmacis overnamen, al was het slechts met een zeer kleine voorsprong van twee seconden. De strijd om de derde positie ging tussen de Fabia R5’s van Jaromir Tarabus en thuisrijder Lambros Athanassoulas. De leiding was tot de vierde klassementsproef in handen van de Griek, maar daarna ging Tarabus hem alsnog voorbij en stond aan het einde van de vrijdagmiddag derde met een kleine twintig seconden voorsprong op Athanassoulas. Raul Jeets pakte vervolgens de vijfde positie met de Ford Fiesta R5.

In het ERC2 was Wojiech Chuchala met zijn Subaru Impreza STi N15 in een nog spannendere strijd gewikkeld met de Hongaar Péter Ranga in de Mitsubishi Lancer Evo IX. Na de vierde klassementsproef was het verschil tussen deze twee heren nog slechts 1.8 seconden, maar daarna zou de Pool met twee snelste tijden op de laatste proeven toch nog een gat weten te slaan van bijna een halve minuut. In het ERC3 ging Murat Bostanci met de Ford Fiesta R2T aan kop, nadat leider Lukasz Pieniazek in de slotfase van de vrijdagmiddag zijn Waterloo vond.

Vandaag gaat het avontuur verder, dus blijf onze site vooral volgen als u niets wilt missen van deze wedstrijd!

 

Tussenstand Acropolis Rally 2016 na vrijdag:

1. A. Lukyanuk / R. Kaputsin (Ford Fiesta R5 – 1:23:27.4)

2. R. Sirmacis / A. Simins (Skoda Fabia R5 – +2.0)

3. J. Tarabus / D. Trunkát (Skoda Fabia R5 – +47.5)

4. L. Athanassoulas / E. Paganiotounis (Skoda Fabia R5 – +1:07.0)

5. R. Jeets / A. Toom (Ford Fiesta R5 – +2:13.4)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.