Afbeeldingsresultaat voor bryan bouffier 2018

08-01-2018 – Het M-Sport World Rally Team mocht met trots aankondigen dat Bryan Bouffier achter het stuur zal plaats nemen van de derde wagen van het team. Bouffier zal daarmee sowieso twee wedstrijden in het WRC af gaan werken, namelijk de Rally van Monte-Carlo en de Rally van Corsica.

De 39-jarige coureur wordt daarmee toegevoegd aan het team waar Sébastien Ogier en Elfyn Evans onlangs al werden bevestigd als vaste eerste en tweede coureurs. De Rally van Monte-Carlo en de Rally van Corsica wist de Fransman in het verleden al te winnen toen het nog meetelde voor de International Rally Challenge (Beter bekend als het IRC). Tevens wist Bouffier in 2014 knap op het podium te eindigen in Monte-Carlo met een tweede plaats achter het stuur van een Ford Fiesta RS WRC.

Naast het feit dat Bouffier altijd goed presteerde tijdens de twee wedstrijden die hij nu voor M-Sport mag gaan afwerken, neemt Bouffier een hoop ervaring met zich mee. Zo stond de Fransman de afgelopen zeven edities aan de start in Corsica, en de afgelopen acht edities van de Monte-Carlo Rally. Bouffier gaf aan enthousiast te zijn om twee wedstrijden te mogen afwerken voor het team dat vorig jaar voor het eerst in tijden weer de constructeurstitel wist te winnen.

Bryan Bouffier: “Ik had serieus niet verwacht dat ik deze kans aangeboden zou krijgen, zelfs niet om überhaupt ooit deze wagen te mogen testen voor het team, dus ik ben erg enthousiast. Het is altijd een grote eer om te mogen samenwerken met Malcolm Wilson en het team van M-Sport, en hun prestaties uit 2017 maken me des te enthousiaster om wederom de samenwerking met hen aan te gaan. Monte-Carlo en Corsica zijn twee compleet verschillende wedstrijden, maar ze behoren beiden tot mijn favoriete wedstrijden. Het zijn twee Franse rondes van het WRC en ik vind het altijd enorm gaaf deze thuiswedstrijden af te werken, vooral met een brute wagen als deze. Mijn doelstellingen is om het hoofd koel te houden en vooral veel plezier te hebben, maar ik zou het natuurlijk enorm leuk vinden als ik ook wat constructeurspunten voor het team zou kunnen binnenhalen. Dat zou een kers op de taart zijn voor mij.”

Malcom Wilson (Teammanager M-Sport): “Het is geweldig om Bryan aan boord te hebben tijdens de Rally van Monte-Carlo en de Rally van Corsica. Wanneer het aankomt op ervaring, mag toch wel gezegd worden dat er niemand is met zoveel kennis van het parcours van deze twee wedstrijden als hij. Het zijn twee van de meest unieke wedstrijden op de kalender en de condities en bandenkeuzes zijn tijdens beide wedstrijden vaak doorslaggevend voor wie succes heeft en wie niet. Met Bryan’s kennis, hebben we een extra wapen achter de hand om onze constructeurstitel komend seizoen te verdedigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.