Foto: www.carscoops.com

30-11-2015 – Het M-Sport World Rally Team is alweer druk bezig met de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap rally’s in 2016. Het team, dat afgelopen jaar actief was met Elfyn Evans en Ott Tänak in de hoofdrol, zal opgefrist aan de start komen met 2 nieuwe rijders: Mads Ostberg en Eric Camilli.

Ostberg is echter geen vreemdeling voor M-Sport. In 2011 was de Noor al actief voor het team o.l.v. Malcolm Wilson. Dat de Fiesta WRC en Ostberg goed met elkaar overweg kunnen, heeft hij wel bewezen in 2012, toen hij met zijn privéteam (Adapta World Rally Team) als 4e wist te eindigen in het eindklassement van het WRC. Dit was de aanleiding om hem weer terug te halen bij het team van M-Sport waar hij opnieuw een betrouwbaar seizoen reed, maar niet met de allerbeste resultaten waarop M-Sport stiekem hoopte. Na 2 jaar in Franse dienst te zijn geweest voor het WRC team van Citroën keert hij in 2016 dus weer terug bij M-Sport.

De bevestiging van Camilli kwam echter als een verrassing. Want met slechts 10 WRC-evenementen gereden te hebben en daarbij nog nooit een WRC te hebben bestuurd, lijkt hij niet gelijk een gevaar voor zijn concurrenten. Teambaas Malcolm Wilson ziet dit totaal anders in, hij was erg open over Camilli en vertelde dat hij hem een waar talent vond na hem afgelopen seizoen te hebben gevolgd in het WRC2. Het is overigens nog onzeker of Wilson de Fiesta RS WRC ook tijdens alle 14 wedstrijden gaat inzetten volgend seizoen.

Mads Ostberg: “Ik kijk erg uit naar komend seizoen en voel me vereerd weer terug te zijn verwelkomd door M-Sport. De Ford Fiesta RS WRC heeft een groot deel van mijn carrière gevormd en het is een mooi gevoel om terug te zijn in een team waar ik in het verleden veel succes mee wist te behalen. De gravelevenementen blijven mijn favoriet, en we hebben dit jaar gezien dat de nieuwe Fiesta erg competitief is op dit oppervlak. Ons eerste doel is om op snelheid te komen maar de grote uitdaging is uiteraard om mooie resultaten te kunnen neerzetten komend seizoen. De Rally van Zweden is toch wel het absolute hoogtepunt voor mij, maar ook op de andere wedstrijden zijn we vastberaden de strijd aan te gaan. Ik heb mijn rijstijl aangepast de afgelopen twee jaar bij Citroën dus ik ben benieuwd of ik mijn rijstijl weer kan aanpassen naar het oude bij de Ford.”

“Het is moeilijk te zeggen hoe snel we dit kunnen aanpassen, maar ik weet nog dat de Fiesta een zeer fijne wagen is om in te rijden. We hadden altijd een goede set-up en een goede snelheid, dus we verwachten geen drama wat betreft mechanische problemen. Ik heb wel het idee dat zowel mijn rijstijl als ervaring de afgelopen jaren flink zijn gevorderd, en ik hoop dit te kunnen blijven ontwikkelen volgend seizoen. Ik wil dan ook meer gaan vechten voor podia en overwinningen in 2016, door een tandje bij te durven zetten. Nog één seizoen met een topteam voor mij, dat was toch wel waar ik op hoopte de afgelopen maanden, en ik wil Malcolm Wilson dan ook bedanken voor zijn geloof in mij. Ik ga in ieder geval vol vertrouwen achter het stuur kruipen van de Fiesta, met een goed seizoen voor ogen.”

Eric Camilli: “Dit is een geweldige kans voor mij en ik ben enorm trots het tweede zitje bij M-Sport in te mogen nemen volgend seizoen. Ik kan niet wachten om te beginnen! We zullen onze eerste tests deze week uitvoeren en dat is voor mij een ideale gelegenheid om de auto en het team te leren kennen. Ik heb maar enkele WRC-evenementen onder de knie gekregen, dus ik erken dat ik veel geluk heb gehad dat Malcolm Wilson mij heeft uitgekozen. Zijn volste vertrouwen in mij, betekent heel veel voor mij. Het doel voor volgend seizoen is om mee te kunnen concurreren met de Ford Fiesta RS WRC. Ik weet dat het snel zal zijn, sneller dan de concurrentie die ik ooit tevoren heb gehad, dus ik zal stap voor stap hard moeten werken om telkens weer een niveau omhoog te klimmen, om straks mee te strijden met de top van het WRC.

“Het liefste zou ik al vanaf het begin willen meestrijden om de eindzeges, maar ik weet dat ik de lat dan te hoog leg en de druk te groot voor mezelf maak. Ik ben zeer gemotiveerd, maar elke rijder moet ergens beginnen en ik heb zeker de nodige tijd nodig voordat ik goed kan concurreren met de rest van de teams. Dit is de fantastische kans en ik ben Malcolm Wilson en het team dan ook erg dankbaar! Niet alleen voor hun keuze, maar ook voor hun gastvrijheid en vertrouwen in mij. Ik ben er trots op om mezelf verder te mogen ontwikkelen bij een team als deze!”

Malcolm Wilson: “Met Mads en Eric denk ik dat we een zeer sterk team gaan vormen in 2016. Mads is een bewezen coureur die constant rijd en mee kan strijden voor podia. De laatste keer dat ik echt zo enthousiast ben geweest over een rallytalent als ik bij Eric was, kan ik me niet herinneren, dus dat zegt al erg veel over hem! We weten wat we van Mads kunnen verwachten en ik geloof dat hij M-Sport weer op de bovenste trede van het podium kan zetten volgend seizoen. Er zijn een aantal evenementen waarin hij één van de favorieten is voor de eindzege, en ons doel is dan ook om in 2016 een aantal overwinningen op onze naam te zetten.”

“Ik weet dat Eric’s WRC ervaring slechts beperkt is, maar ik geloof echt dat hij over alles beschikt wat een toekomstige wereldkampioen moet hebben. Hij heeft al bewezen hoe snel hij zich kan aanpassen aan nieuwe auto’s en nieuwe evenementen en ik denk dat zijn progressie snel zal verlopen. Het zal volgend jaar een zeer spannend seizoen worden en ons team is gemotiveerder dan ooit tevoren, met twee fantastische rijders tot onze beschikking!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.