Rally-World

Feel the world of Rally

M-Sport met Fourmaux en Munster in Jänner Rallye

Het jaar is nog maar net begonnen of het rallyseizoen gaat in Oostenrijk alweer van start. De Jänner Rallye, traditioneel de opener van het Oostenrijks Rally Kampioenschap, mag bovendien twee fabrieksrijders van het team van M-Sport verwelkomen. Adrien Fourmaux en Grégoire Munster zullen ter voorbereiding op de WK Rally van Monte-Carlo dit weekend testen in Oostenrijk.

Adrien Fourmaux degradeerde dit jaar binnen het fabrieksteam van M-Sport naar de WRC2-categorie, de klasse waarin de Rally2-auto’s rijden. Hij krijgt daar dit jaar gezelschap van niemand minder dan voormalig Hyundai-junior Grégoire Munster. Munster kende een geweldig seizoen in 2022, waarin hij eindelijk doorbrak in het WRC2 met onder meer een vijfde plaats in de WK Rally van Monte-Carlo en in Ieper. Maar in stijl bewaarde de Luxemburger het beste voor het laatst door zijn eerste WRC2-overwinning te pakken in de WK Rally van Japan. Die prestaties hebben hem nu een zitje bij het tweede team van M-Sport opgeleverd dit jaar.

De Jänner Rallye begint op donderdag met de shakedown en een korte openingsproef. In totaal staan er 17 klassementsproeven op het programma, goed voor een totale lengte van 168 kilometers. Munster en Fourmaux zijn niet de enige smaakmakers tijdens deze seizoensopener, zo komt Raimund Baumschlager met de gloednieuwe Skoda Fabia RS Rally2 in actie en kunnen de M-Sport-rijders concurrentie verwachten van onder meer regerend Oostenrijks kampioen Simon Wagner, diens jongere broertje Julian Wagner en Hermann Neubauer. Zaterdagavond rond de klok van 18:00 zal de winnaar worden gehuldigd.

Share this…