Gerelateerde afbeelding

23-12-2017 – De FIA heeft bevestigd welke fabrikanten deelnemen aan het wereldkampioenschap rally in 2018 en daaruit blijkt dat Ford officieel terugkeert.

Ford staakte de fabrieksactiviteiten aan het einde van 2012 en sindsdien werd het merk vertegenwoordigd door M-Sport. Hoewel het team zonder fabrieksondersteuning moest stellen, won het afgelopen jaar wel het kampioenschap met Sébastien Ogier. De Franse kampioen stelde vervolgens dat hij bij het team wilde blijven mits het fabrieksondersteuning zou krijgen. En dat is gebeurd. Het team gaat vanaf nu door het leven als M-Sport Ford World Rally Team.

Malcolm Wilson van M-Sport, die het fabrieksteam van Ford tussen 1997 en 2012 runde, behaalde 52 overwinningen en de constructeurstitel in 2006 en 2007. Ford zal nu technische ondersteuning leveren om de Fiësta WRC verder te ontwikkelen. Op het lijstje staan ook de fabrikanten Citroën Total Abu Dhabi WRT (Citroën C3 WRC), Hyundai Shell Mobis World Rally Team (Hyundai i20 Coupé WRC) en Toyota Gazoo Racing WRT (Toyota Yaris WRC).

Bron: www.motorsport.com
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.