Afbeeldingsresultaat voor jourdan serderidis 2018

09-02-2018 – De winnaar van de WRC Trophy van 2017, Jourdan Serderidis, zal komend jaar tijdens twee manches van het World Rally Championship in actie komen in een Ford Fiesta WRC van het team van M-Sport.

De Griek zal daarmee twee totaal verschillende wedstrijden gaan afwerken. Tijdens de eerste wedstrijd zal Serderidis te maken krijgen met het asfalt van de WK Rally van Duitsland, om in het najaar over de onverharde bospaden van de WK Rally van Australië in actie te komen. Na zijn WRC-debuut tijdens de WK Rally van Wales in 2013 is Serderidis een bekend gezicht geworden in het WRC. Hij maakte toentertijd zijn debuut samen met Frédéric Miclotte in een Ford Fiesta R5 van het team van M-Sport.

Vorig jaar besloot het duo zich in te schrijven voor de nieuwe WRC Trophy, waarbij ze in het debuutjaar van deze trophy gelijk de eerste titelhouders ervan werden. Dat zou er uiteindelijk toe leiden dat Serderidis en Miclotte opnieuw in contact kwamen met het team van M-Sport, die ze ditmaal voor twee wedstrijden een zitje aanbood in de derde wagen van het team, die verder dit jaar bestuurd zou gaan worden door Bryan Bouffier en Teemu Suninen.

Jourdan Serderidis: “Ik ben erg blij om terug te zijn bij het team van M-Sport, en wel met de nieuwste generatie van de Ford Fiesta WRC, de snelste wagen op het moment. Ik ben me bewust van de kans die ik aangeboden krijg en wil de noodzakelijke voorbereidingen doen om gebruik te maken van deze kans. De doelstellingen zijn een top 15-klassering in Duitsland en een top 10-klassering in Australië, wat een uitdagend maar haalbare doelstelling is.”

Malcolm Wilson (Teammanager M-Sport): “Het is geweldig om Serderidis terug te hebben bij het team van M-Sport. Ik weet zeker dat hij ernaar uitkijkt om achter het stuur te kruipen van de Fiesta WRC. Onze klanten vormen samen het hart van de zaak, en we zijn er dan ook trots op dat we een aantal van deze klanten een unieke ervaring kunnen aanbieden. Serderidis zal in exact dezelfde soort wagen in actie komen als Sébastien Ogier en Elfyn Evans, met de nieuwste specificaties. We weten hoe Jourdan te werk gaat, en gezien zijn ervaring op dit hoge niveau, ben ik ervan verzekerd dat hij er alles aan zal gaan doen om de teamspirit op te krikken. Ons doel is om hem aan punten te helpen voor het Wereldkampioenschap  Rally’s.”

Serderidis zal zijn titel in de WRC Trophy komend jaar niet gaan verdedigen nadat de FIA de WRC Trophy links liet liggen in verband met te weinig animo voor dit kampioenschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.