Foto: www.ewrc.cz

19-05-2015 – M-Sport weet zich tot nu toe nog niet te mengen in de strijd om het World Rally Championship. Wel is het team, onder leiding van Malcolm Wilson, weer druk aan de gang om plannen te makken voor volgend seizoen. Één van de dingen waar ze o.a. mee bezig zijn is het proberen terug te halen van Thierry Neuville bij M-Sport.

M-Sport kon zich de afgelopen rally’s nog niet echt mengen in de strijd om de eindzege. Wel wist Elfyn Evans vorige maand in Argentinië een mooie podiumplaats neer te zetten. Ott Tänak heeft helaas veel moeten doorstaan, maar een 4e positie in Zweden pakken ze hem niet meer af. Wilson probeert o.a. de auto te updaten zodat het volgend seizoen, en misschien nog wel eerder, kan meestrijden met de Volkswagen’s. Wilson ziet ook dat de jonge Belg Thierry Neuville de afgelopen twee seizoenen erg sterk meedoet.

Neuville is al bekend bij M-Sport. In 2013 wist hij misschien dan geen overwinningen te behalen, daarentegen wist hij wel maar liefst 7 wedstrijden op het podium te staan. Malcolm Wilson vind dat Neuville DE persoon is die M-Sport naar de top kan leiden, wel wil hij een aantal zaken duidelijk maken voordat de geruchten zich gaan verspreiden.

Malcolm Wilson (Teambaas M-Sport): “Ik weet wat de status van de auto van dit jaar is. Als ik dan kijk naar de nieuwe auto van volgend seizoen, zie ik de toekomst van M-Sport erg positief in. Ik wil overigens wel duidelijk maken dat de mogelijke terugkeer van Neuville bij M-Sport niets te maken heeft met Elfyn Evans en Ott Tänak. Beiden talenten rijden een fantastisch seizoen en doen steeds meer ervaring op. We hebben alvast een aantal updates gedaan voor Portugal en met een nieuwe rijder in ons midden (Robert Kubica) denk ik dat we wel mogelijke kans maken om te winnen. In ieder geval weet ik zo goed als zeker dat we in de loop van het seizoen alleen maar sterker zullen worden tegenover de andere teams. Ik denk persoonlijk wel dat, als Neuville na 2013 bij ons team was gebleven als 2e rijder naast Hirvonen, hij een hele sterke kans had gehad om Ogier te verslaan in de strijd om de WRC titel van 2014, maar Thierry kreeg een fantastisch aanbod van Hyundai die hij helaas niet afwees. Sindsdien zie ik wel dat de rijders moeite hebben om het tempo te volgen van regerend wereldkampioen Sébastien Ogier. Thierry Neuville zit er volgend jaar in ieder geval bij, daar heb ik alles voor over!!”

Thierry Neuville: “Ik wil niet over de details van mijn contract praten! Ik ben hier om mijn werk te doen voor Hyundai en moet me niet richten op volgend seizoen, maar op de komende rally’s die op het spel staan. Ik weet hoe het hier bij Hyundai in elkaar zit, en natuurlijk kijk je af en toe ook wel naar de toekomst. Maar ik weet wat wel mag en niet mag en ik weet ook dat mijn contract bij Hyundai eind dit seizoen afloopt en ik de mogelijkheid zou hebben om over te stappen naar M-Sport. Toch zit ik hier bij Hyundai erg fijn, we hebben een goede relatie met iedereen opgebouwd en ik weet niet of ik dat alles zou willen opgeven om over te stappen. Ik focus me in ieder geval op a.s. rally, de Rally van Portugal. Na de letterlijke ‘puinhoop’ van Argentinië hebben ik en Nicolas wel weer wat goed te maken daar.”

Mocht Thierry Neuville toch overstappen naar M-Sport, en zoals eerder bekend was zlal Dani Sordo eind dit seizoen ook overstappen naar de rallycross, dan zijn er kansen voor Abbring die een volledig seizoen zou kunnen rijden volgend seizoen als 2e rijder naast Hayden Paddon. Voorlopig zijn er nog weinig conclusies te trekken aangezien Neuville en Gilsoul beiden weinig los willen laten. Het is dus afwachten wat er allemaal gaat gebeuren, houd in ieder geval de site op de hoogte voor het actuele nieuws rondom M-Sport, Hyundai en uiteraard de WK Rally van Portugal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.