Foto: www.renaultactueel.nl

08-06-2016 – Na de eerste tests te hebben uitgevoerd kon het team er niet meer om heen, en werd het nieuwe wapen van Mammoet Rallysport onlangs gepresenteerd. Net als het Russische Kamaz-Team zullen o.a. Martin van den Brink en Pascal de Baar tijdens de komende editie van de Dakar zijn debuut maken met een Torpedo-Truck. De truck zelf blijft voorzien van een Renault Sharpa bak ontwikkeld in samenwerking met het Tsjechische MKR Technology van Mario Kress.

Van den Brink maakte na afloop van de Dakar 2016 al bekend dat Mammoet Rallysport samen met MKR Technology zou gaan werken aan de ontwikkeling van een gloednieuwe truck met topredo-neus. Toentertijd moest het team echter nog de klap verwerken die Van den Brink tijdens de eerste etappe maakte, waarnaar de truck in de vik vloog en er weinig meer van overbleef. Inmiddels hebben Martin en het team het verleden achter zich weten te laten, en concentreren ze zich nu volop de voorbereidingen van de 2017-editie van de Dakar Rally. De nieuwe truck zal haar wedstrijddebuut gaan maken tijdens de Russische Slik Way Rally in juli. De truck is zoals gezegd al wel getest, en daaruit bleek al dat de nieuwe ontwikkelingen voor grote vooruitgang zorgde op de wegen.

Martin van den Brink: “Op de militaire oefenbaan, waar een piste ligt van 20 kilometer zand met kuilen en hobbels reden we 1 minuut sneller dan met de oude truck, die ook al zeer snel was. De basis is hetzelfde gebleven als de front truck. Wel hebben we een zeer geavanceerde cabine-vering ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Reiger uit Hengelo. Reiger voorziet de truck ook van de schokbrekers. Mario Kress heeft de positie van de motor naar het midden van het chassis gebracht op basis van de reglementen voor 2017. Het vermogen en het koppel is nog meer toegenomen. De assen, die in het verleden nog wel eens voor problemen zorgden, zijn ook aangepast.”

Tijdens de Silkway Rally in juli zal Van den Brink de nieuwe truck voor het eerst serieus aan de tand voelen. In de rally, die de deelnemers over een afstand van 10.000 kilometer van Moskou naar Peking voert, zullen in totaal ook zeven trucks van Kamaz aan de start staan, waaronder de nieuwe torpedo van het Russische team:

Martin van den Brink: “Er is genoeg concurrentie om te kijken waar we staan.  We hebben met onze truck een wapen in handen om het gevecht met de toppers aan te gaan. Daar zijn we van overtuigd.”

De eerste video van de nieuwe truck in actie is hieronder te bekijken:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.