Coma stopt als sportief directeur Dakar Rally

11-02-2018 – Marc Coma heeft zijn werkzaamheden als sportief directeur van de Dakar Rally neergelegd na de 2018-editie van het evenement. De Spanjaard was de architect van de recente succesvolle editie in Peru, Bolivia en Argentinië.

Coma, vijfvoudig winnaar bij de motoren, nam in totaal 12 keer deel aan de Dakar Rally namens KTM. Na zijn vijfde Dakar-zege in 2015 hing Coma z’n helm aan de wilgen en ging hij aan de slag voor Dakar-organisator ASO. De Spanjaard werd als sportief directeur de rechterhand van Dakar-baas Etienne Lavigne en had onder andere een belangrijk aandeel in het uitstippelen van de route. Coma maakte zijn beslissing afgelopen vrijdag bekend.

Marc Coma: “Na mijn carrière als deelnemer in de Dakar die ik vijf keer heb mogen winnen, was het fantastisch om achter de schermen te werken, om te weten wat er schuil gaat in zo’n grote organisatie met de ongelofelijke middelen die deze partij nodig heeft om dit evenement tot stand te brengen. Nadat ik drie jaar in het zenuwcentrum van de rally gewerkt heb, in contact gestaan heb met specialisten en professionals, heb ik geleerd de inspanningen van de teams binnen de organisatie op waarde te schatten. Ik hoop dat de Dakar voor velen een droom en uitdaging blijft om deel te nemen.”

ASO (Dakar-Organisatie): “Ameury Sport Organization wil Marc bedanken voor drie jaar samenwerking. Marc heeft al zijn energie, kennis en ervaring als kampioen in de Dakar gestopt, heeft hand in hand gewerkt met alle andere leden van de organisatie waarmee hij hen liet profiteren van zijn ervaring. Wij wensen Marc veel succes in toekomstige projecten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.