Big chance for ERC Junior Under 28 champion Griebel

09-02-2018 – Het is een van de meest succesvolle rallytalent op het moment. Een droom kwam dan ook uit voor de Duitser Marijan Griebel, die komend seizoen de kans krijgt bij het team van Peugeot Duitsland.

Marijan Griebel, die in het verleden de Juniorentitel al pakte in het ERC en afgelopen seizoen met een Skoda Fabia R5 in actie kwam, zal komend jaar tevens in actie komen tijdens het Duitse Rallykampioenschap. Hij werkt dat kampioenschap af met een Peugeot 208 T16 voor het team waar Christian Riedemann en Philip Knoff afgelopen jaar in actie kwamen. Onder zijn Duitse rallyprogramma zal ook de WK Rally van Duitsland vallen, en daarnaast zal Griebel zes wedstrijden van het Europese Rallykampioenschap gaan afwerken. Het nieuwe seizoen start voor hem tijdens de Saarland-Pfalz Rallye begin maart, om eind maart in actie te komen tijdens de eerste manche van het ERC gedurende de Azores Airlines Rallye.

Marijan Griebel: “Ik doe er alles aan om mijn ervaring in de R5-wagens te verbeteren en nu heb ik dan ook officiële steun van het fabrieksteam van Peugeot, wat een grote stap voorwaarts is. Het doel is om zes wedstrijden van het Europese Rallykampioenschap af te gaan werken, nadat we er afgelopen jaar al eens als tweede en derde wisten te eindigen. We willen de focus nu gaan leggen op het winnen van een ERC-wedstrijd, om zo in de toekomst mee te kunnen doen voor de titel. Vorig jaar hadden we echter maar vier wedstrijden in het ERC om ons te bewijzen, nu hebben we er zes!”

Naast de Azores Airlines Rallye zal de Acropolis Rally, de Rally di Roma Capitale, de Barum Czech Rally in ieder geval gaan rijden met de Rally Liepaja en de Rally van Polen onder voorbehoud. De Rally Islas Canarias en de Rally van Cyprus laat de Duitser daarmee links liggen in verband met het Duitse Rallykampioenschap, die Griebel helemaal zal gaan afwerken. In het ERC zal hij worden bijgestaan door Stefan Kopczyk, terwijl Alexander Rath tijdens alle Duitse wedstrijden op de bijrijdersstoel zal gaan plaatsnemen.

Marijan Griebel: “Afgelopen jaar was het best pittig om met een privéteam de R5 te kunnen onderhouden. Gelukkig is dat nu verleden tijd en heb ik dit geweldige aanbod gekregen van het Peugeot Romo Team van Duitsland. Vorig jaar mocht ik de laatste wedstrijd van het Duitse Rallykampioenschap al afwerken voor dit team, en daar merkte ik al dat de samenwerking uitstekend was. Na die samenwerking ben ik enorm benieuwd wat we komend jaar samen kunnen gaan bereiken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.