Foto: www.menmrally.nl

23-05-2016 – Na zes jaar afwezigheid van de Nederlandse rallypaden, op een eenmalig optreden in Hellendoorn na, staat Mark van Eldik dit jaar weer aan de start van de ELE Rally. De tweevoudig ELE Rally-winnaar doet dit met een Škoda Fabia R5.

Mark van Eldik: “Aan de ELE rally hebben we goede herinneringen. Vooral de overwinning tijdens ons laatste optreden in 2010 staat ons nog goed voor de geest. In het donker, in het stof van Wintelre, vochten we tot de laatste meters met Van Loon! Het wordt het eerste optreden met de nieuwe Skoda. Na vijf jaar nauwelijks in de rallyauto zullen we er zeker even in moeten komen. Dat hebben we ook in Hellendoorn gezien in 2013: Het duurt gewoon even voor het ritme terug komt en we weer op zoek kunnen naar de limiet. Dat is geen probleem, we willen ontspannen en sportief de rallysport weer oppakken. Dan zien we wel wat de tijden worden en waar we staan ten opzichte van de concurrenten. Een top 5 finish zou mooi zijn, maar we willen eerst de smaak weer te pakken krijgen, en het plezier terugvinden. ls we eenmaal achter het stuur zitten, en het loopt goed, kunnen we altijd de doelen nog bijstellen!”

De WRC’s van Kuipers en Van Loon zullen een maatje te groot zijn voor de Škoda Fabia R5. Maar ook in de R5 klasse moet Mark aantreden tegen stevige concurrenten, zoals Bernhard ten Brinke. Bernhard start ook voor het eerst in een vergelijkbare Škoda Fabia R5, maar heeft meer recente kilometers in de benen. En Jasper van den Heuvel heeft dit jaar laten zien dat hij het met z’n Mitsubishi de R5’s knap moeilijk kan maken.

Naast het opbouwen van het wedstrijdgevoel, moet ook het team weer opnieuw opgebouwd worden. Het zal wel even kosten om de geoliede machine van 2010 terug te bouwen. Gelukkig kan Mark terugvallen op teammanager Michel Groenewoud en een aantal trouwe monteurs uit die tijd. Samen met het team van Wevers, die al veel ervaring hebben met de Fabia’s, staat er een team dat er voor zorgt dat de auto er de hele tijd in topconditie bij staat. In de ELE Rally zal Mark verder bijgestaan worden door Hein Verschuuren, een ervaren navigator uit de regio. Hein navigeerde vorig jaar de ELE Rally bij Erik van Loon, maar hielp ook Kevin van Deijne en Arjen de Koning aan indrukwekkende resultaten. Na de ELE Rally staan deze zomer de Rallye Stemweder Berg op het programma en de WK Rally van Duitsland op het programma:

Mark van Eldik: “Voor daarna heb ik wat rallies op het verlanglijstje staan, in Nederland en daarbuiten. Maar het is te vroeg om daar nu al keuzes in te maken, nog voordat we een kilometer gereden hebben. Ook wat dat betreft is de ELE Rally een belangrijke graadmeter!”

Reactie op “Mark van Eldik maakt rentree in de rallysport!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.