Rally-World

Feel the world of Rally

Mattias Ekström wint Race of Champions 2023

De Race of Champions is een prooi geworden voor Mattias Ekström. De Zweedse Dakar-rijder won op zondag voor eigen publiek van Formule 1-rijder Mick Schumacher, die tweede werd. Thierry Neuville strandde in de halve finales, maar ging op zaterdag wel met het zilver naar huis in het landenkampioenschap.

De laatste keer dat Mattias Ekström de Race of Champions won, was hij begin dertig en nog volop actief in de DTM. De inmiddels 44-jarige Zweed liet daarentegen zien nog steeds tegen de allerbesten in de autosport op te kunnen en won het gelegenheidsevenement voor de vierde keer. Ekström komt daarmee op gelijke hoogte met viervoudig kampioenen Didier Auriol en Sébastien Loeb, waarvan laatstgenoemde afgelopen weekend ook aan de start stond om zijn titel te verdedigen.

Wonderbaarlijk genoeg moest Ekström tijdens de finale nog een vuurtje doven dat in de cockpit ontstond! Dat bracht de lokale favoriet echter niet van de wijs, want hij versloeg de verrassende finalist Mick Schumacher nadat de jonge Duitser in de halve finale zijn mentor en viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel versloeg. Ekström zelf kwam in de halve finale niemand meer dan Belgisch WRC-coureur Thierry Neuville tegen, die echter zijn meerdere moest erkennen in de Dakar-rijder.

Neuville werd zaterdag daarentegen knap tweede toen er werd gestreden om de ‘Nations Cup’. De Belg vormde een ‘All stars’-team met kersvers F2-kampioen Felipe Drugovich. Zij verloren daar in de finale van vader en zoon Petter en Oliver Solberg, die samen Noorwegen vertegenwoordigde tijdens het evenement. Voor de twee WRC-coureurs is het hun tweede overwinning op rij in de Nations Cup van de Race of Champions.

Bekijk hieronder de spectaculaire finale tussen Mattias Ekström en Mick Schumacher:

Share this…