Foto: www.yahoo.com

31-07-2016 – Kris Meeke is goed op weg naar zijn tweede WK-zege van dit seizoen. Hij begint als koploper aan de laatste vier klassementsproeven van de rally vandaag, nadat hij gisteren zijn voorsprong op Jari-Matti Latvala haast wist te verdubbelen.

Tijdens de vrijdagproeven was het duo Meeke en Nagle al vrijwel oppermachtig, en op de zaterdagochtend schitterden zij gewoon door op de Finse paden, door weer twee scratchtijden te klokken tijdens de eerste bouclé. Ook tijdens de tweede bouclé hield de Brit het hoofd koel en gaf zijn grootste concurrent Latvala geen kans om in te kunnen lopen in het klassement. De thuisrijder kijkt met zijn Volkswagen inmiddels al tegen een flinke achterstand van 41 seconden nadat de zaterdagproeven verreden waren.

Achter Meeke en Latvala speelt zich een veel spannender duel af. Thierry Neuville zag namelijk aan het begin van de zaterdagochtend zijn derde positie ten koste gaan van Andreas Mikkelsen, en de Belg zou zelfs terugvallen naar een vijfde positie. Mikkelsen zou echter niet lang kunnen genieten van deze podiumklassering, want op de eerstvolgende klassementsproef ging de Noor de fout in en viel daardoor ver terug, waardoor vervolgens verrassend de derde positie werd overgenomen door Meeke’s teamgenoot Craig Breen en navigator Scott Martin!

Breen is overigens nog lang niet verzekerd van zijn derde positie, aangezien slechts negen seconden achter hem de sterkrijdende Ott Tänak op een vierde positie volgt. De winnaar van de Rally van Polen zei in een interview genoeg zelfvertrouwen te hebben om zijn wagen naar het podium te sturen. Thierry Neuville kende geen gemakkelijke tweede dag en moest uiteindelijk tevreden zijn met de vijfde positie, nog net voor zijn teamgenoot Hayden Paddon met de Hyundai i20 WRC. Kort achter Paddon volgt dan weer Mads Ostberg op een zevende positie met de Ford Fiesta RS WRC van M-Sport, terwijl Andreas Mikkelsen niet echt tevreden mocht zijn met zijn negende positie in het klassement.

De grote pechvogel van de zaterdag was toch wel Ostberg’s teamgenoot Eric Camilli en zijn navigator Benjamin Veillas. Beiden crashten op de veertiende klassementsproef hard van de baan, en dat in het voordeel van onze Kevin Abbring. De Nederlander wist zo namelijk door te schuiven naar de tiende positie in het klassement, maar moest deze even later afstaan aan de snel rijdende Teemu Suninen, die met de Skoda Fabia R5 op eigen terrein net een maatje te groot was voor Abbring. Desondanks staat hij voorlopig keurig elfde vlak achter Suninen.

Vandaag is de laatste dag van de rally, en morgen vind u hier wederom al het nieuws dat u gemist heeft. Houd de site dus vooral in de gaten!

 

TUSSENSTAND WK RALLY VAN FINLAND NA DAG 2

 

En hieronder vind u de vreselijk harde crash van Camilli terug, het hoogtepunt van de zaterdag!

https://www.youtube.com/watch?v=91rHOns6mD4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.