WRC Portugal: Meeke behoudt leiding, maar Ogier maakt tijd goed

Foto: www.motorsport.com

22-05-2016 – De tweede zege uit zijn WRC-carrière komt steeds dichterbij voor Kris Meeke en zijn navigator Paul Nagle. Tijdens de zaterdagproeven wist het Citroën-duo hun leiding uit te breiden op regerend wereldkampioen Sébastien Ogier, die nog altijd volgt op de tweede positie.

Ook gisteren waren er weer een aantal rijders die problemen kende, al waren het er niet zoveel als het slagveld dat tijdens de vrijdagmiddag plaatsvond. Toch moest het lot Meeke’s teamgenoot naar beneden werken in het klassement, nadat de jonge Fransman met een gebroken wiel aan de kant moest. Vervolgens zou de snelle Thierry Neuville zijn Waterloo vinden vanwege een olielek, terwijl de Belg tot dat moment nog op een keurige vijfde positie in het klassement volgde. Meeke kende echter geen problemen op deze zonnige zaterdagochtend en wist zijn voorsprong te vergroten naar ruim een minuut op Ogier en navigator Julien Ingrassia. Andreas Mikkelsen kende op zijn beurt een sterke tweede dag en wist zelfs Dani Sordo voorbij te gaan in het klassement. Maar de grote verrassing van de eerste bouclé was de Franse M-Sport rijder Eric Camilli, die zich knap naar boven wist te werken naar de vijfde positie algemeen na het wegvallen van Neuville.

Tijdens de tweede bouclé wisten de Volkswagen-rijders in tegenstelling tot de eerste bouclé erg sterke tijden te klokken. Ogier wist zo uiteindelijk zijn achterstand nog te verkleinen naar 45 seconden. Mikkelsen komt echter steeds dichtbij zijn teamgenoot en volgt slechts drie seconden achter hem. Ook Jari-Matti Latvala reed een sterke tweede bouclé, maar hij kwam er niet aan te pas een top-5 positie te kunnen veroveren en volgt na de zaterdag op een zesde positie. Camilli blijft de snelste Ford-rijder op een keurige vijfde positie, met voor hem op volgorde Meeke-Ogier-Mikkelsen en niet te vergeten Dani Sordo.

Kevin Abbring en Sebastian Marshall kenden opnieuw geen geluk tijdens deze zaterdag, en moesten evenals Jim van den Heuvel wederom aan de kant met een gebroken wiel na het raken van een rots langs de weg. Voor Abbring betekent deze tweede sortie definitief het einde van zijn wedstrijd, Van den Heuvel en Jac Gillis zouden echter een derde poging wagen vandaag. Ghislain de Mevius doet voor de Belgen wel goede zaken, en staat in de WRC2-categorie op een zesde positie met de Skoda Fabia R5.

Vandaag worden de laatste proeven verreden, dus houd onze site op de hoogte!

 

Tussenstand WK Rally van Portugal na zaterdag:

1rightarrow blue.svg 1. K. Meeke / P. Nagle (Citroën – 3:16:11.4)

1rightarrow blue.svg 2. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen – +45.3)

1uparrow green.svg 3. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen – +48.4)

1downarrow red.svg 4. D. Sordo / M. Martí (Hyundai – +1:20.0)

1uparrow green.svg 5. E. Camilli / B. Veillas (Ford – +3:04.2)

1uparrow green.svg 16. G. de Mevius / J. Jalet (Skoda – +14:27.5)

1uparrow green.svg 56. J. van den Heuvel / J. Gillis (Mitsubishi – +1:12:19.1)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.