Kris Meeke, Citroen, WRC Argentina 2015

Foto: www.autosport.com

26-04-2015 – Met nog één dag van twee klassementsproeven te gaan blikken we terug op wat er gisteren allemaal gebeurde in Argentinië. Kris Meeke staat voorlopig aan de leiding, het podium wordt aangevuld door Mads Ostberg en Jari-Matti Latvala.

Tijdens de 2e dag zijn veel uitvallers weer opnieuw gestart w.o. Sébastien Ogier, Ott Tänak en Hayden Paddon. De tweede dag die begon met een aanval van Volkswagen. Op volgorde wisten Ogier, Mikkelsen en Latvala de top 3 aan te vullen en moesten Ostberg en Meeke achtervolgen, die nog altijd de leiding stevig in handen had. Op KP8 liet vervolgens Latvala opnieuw tijd liggen, waardoor een 2e positie steeds meer uit het zicht leek te verdwijnen. Ostberg had overigens op beide KP’s een snellere tijd neergezet dan Meeke, maar het verschil was te weinig om echt van een grote aanval te spreken.

Na een service gehad te hebben werden de twee proeven nogmaals verreden. KP9 zou alleen niet lopen na verwacht. Hayden Paddon maakte daar een heel ongelukkige crash in het publiek waardoor aantallen toeschouwers naar het ziekenhuis vervoerd moesten worden. Dit betekende overigens een tweede uitval voor de jonge Nieuw-Zeelander. KP10 zou daarnaast weinig opleveren voor het klassement. Mikkelsen en Latvala wisten daar nog sneller te zijn dan Meeke, maar Meeke heeft zijn zaken goed voor elkaar en ziet de winst nu steeds dichterbij komen. Een prachtige prestatie voor Citroën! Of juichen we nou iets te vroeg…?

We gaan het zien! Vandaag wordt nog 32 km aan proeven gereden waaronder de Power Stage! Kan Ostberg nog wat doen tegen de sterk rijdende Meeke? Of laten beiden Citroënrijders zich nog verrassen op de laatste KP’s en zijn er nog kansen voor Latvala? Houd de site op de hoogte voor meer actueel nieuws rondom deze rally!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.