Video-WRC-Rally-Argentina-2015-Leg-1

Foto: www.vroomvroom.gr

25-04-2015 – De WK Rally van Argentinië blijkt elk jaar weer een verrassend moeilijke wedstrijd te zijn. Ook dit jaar was dat niet anders! Hier leest u een actueel verslag over de eerste dag van deze rally.

Alhoewel, eerste dag, de rally begon eigenlijk al met een special stage op de donderdag. Ogier opende daar gelijk het snelst met een minimum voorsprong op de rest van het veld. De vrijdag begon vervolgens met een maar liefst 52 kilometer lange proef! Dit beloofde om spektakel! Het waren Andreas Mikkelsen en Thierry Neuville die beiden schade reden en daardoor veel tijd in het klassement verloren. Niet alleen zij, maar ook Sébastien Ogier moest al op de verbindingsroute zijn auto aan de kant zetten. Ogier moest toegeven aan zijn eerste uitval dit jaar, maar hoopt vandaag weer opnieuw te starten met een norm tijd.

De uitval van Ogier en de problemen van Neuville en Mikkelsen zorgden ervoor dat de strijd vooraan losbrak! Het was zeer verrassend Kris Meeke die op deze proef ruim een halve minuut wist te pakken en daarmee de leiding nam in het klassement. Meeke werd gevolgd door Sordo en Latvala, die streden om de 2e positie. Daarachter volgden de gevaarlijke outsiders Ostberg, Paddon en Tänak. Het was echter Sordo die op de 3e klassementsproef veel tijd liet liggen waardoor Latvala en Ostberg nu de top 3 aanvulden.

Met nog één bouclé van 3 proeven te gaan begonnen Latvala en Ostberg een tegenaanval in te zetten. Neuville was overigens weer teruggeklommen naar de 7e positie voor de Belgische rallyfans in ons midden. Hij wordt voorlopig gevolgd door de Arabier Khalid Al-Qassimi, rijdend in een DS3 WRC. Terug naar de strijd vooraan. Het was verrassend Latvala die op KP4 opnieuw 10 seconden liet liggen tegenover Meeke. Ook Ostberg en Sordo moesten bijna een halve minuut toegeven op de Brit. En op KP5 en KP6 bleek daar weinig verandering in te komen.

Op de tweede boucle kwamen ook nog de nodige verrassingen. Zo zagen we dat Paddon helaas zijn auto aan de kant had gezet. Maar de grote verrassing was dat de derde Volkswagen-rijder op rij, Jari-Matti Latvala op een korte stage van 6 KM meer dan een halve minuut liet liggen op Meeke. Hierdoor krijgen we na de eerste dag een 1-2’tje voor Citroën, die meer dan uitstekende prestaties weten neer te zetten hier in Argentinië. Morgen zijn we er weer met een actueel verslag van de tweede dag!

Reactie op “Meeke krijgt kans op 1e zege!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.