Foto: www.24sports.com.cy

28-09-2015 – Na een spannende eerste dag (verslag), waar Kajetan Kajetanowicz aan kop ging voor bekend Dakar-rijder Nasser Al-Attiyah, gaan we nu terugblikken op de tweede dag van de Rally van Cyprus. Deze rally telde niet alleen mee voor het welbekende ERC, maar ook voor het MERC waarvoor o.a. Al-Attiyah en zijn concurrent Abdulaziz Al-Kuwari aan de start kwamen. Het beloofde een prachtig duel te worden tussen de rijders uit het ERC en MERC, en hieronder leest u hoe de tweede en laatste dag van de rally hen verliep.

Opvallend was dat Al-Attiyah al op de eerste proef van de zondag een hoop tijd liet liggen op Kajetanowicz, die daardoor met ruim een halve minuut voorsprong aan de leiding bleef. Daarachter was het Lukyanuk die de 2e tijd noteerde achter Kajetanowicz, maar met zijn problemen op de eerste dag kan de Rus enkel hopen dat hij nog wat posities in het klassement kan stijgen, hij staat nu voorlopig 8e algemeen. Daarachter probeert Al-Kuwari, die net als Al-Attiyah een Ford Fiesta RRC bestuurt, een aanval in te zetten op Bruno Magalhães, die voorlopig 3e algemeen staat in zijn Peugeot 208 T16.

Al-Attiyah had tijdens de rest van de eerste bouclé nog wel wat goed te maken, en hij kwam zijn woord dan ook na. Hij en navigator Matthieu Baumel wisten op de andere 3 proeven telkens weer de snelste tijd te noteren en het gat te verkleinen naar 15 seconden, waardoor de strijd weer open lag. Magalhães zag inmiddels ook hoe Al-Kuwari dichter en dichterbij kroop in het klassement, en zo langzamerhand toch een bedreiging begon te vormen voor zijn podiumpositie, waardoor het duel om de overwinning en de derde positie nog spannend zou worden.

Tijdens de laatste bouclé van de wedstrijd gingen de MERC rijders dan ook vol de aanval in op de ERC rijders. Al-Attiyah won opnieuw de 13e klassementsproef en pakte 4.7 seconden op Kajetanowicz. Ook deelde Al-Kuwari een flinke klap uit aan Magalhães, nadat hij bijna 10 seconden van het verschil goed maakte en dat Magalhães’ voorsprong verkleinde naar 2 seconden. Nadat Al-Attiyah ook KP14 en 15 op zijn naam schreef, greep hij de leiding met nog één proef te gaan. Al-Kuwari was inmiddels ook Magalhães voorbijgegaan in het klassement en liet hem de rest van de laatste bouclé achter zich.

Uiteindelijk zou, na een nog redelijk spannende proef, Al-Attiyah aan het langste eind trekken. Hij won de 44e editie van de Cyprus Rally. Kajetanowicz werd uiteindelijk tweede met exact 7 seconden achterstand, gevolgd door Al-Kuwari die het podium ook dubbel en dwars had verdiend. Magalhães eindigde uiteindelijk een halve minuut achter hem op de vierde positie. De top 5 werd aangevuld door Robert Consani in de Citroën DS3 R5, die ondanks een lekke band op de laatste proef geen last had van Jaromir Tarabus, die als zesde eindigde.

De volgende rally op de ERC kalender brengt ons naar Griekenland, waar de 61e editie van de Acropolis Rally zal plaatsvinden. Een wedstrijd die, net als de Rally van Cyprus, eerder altijd meetelde in het wereldkampioenschap rally. Houd de site op de hoogte voor het actuele nieuws uit het ERC.

Eindstand CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2015:

1. N. Al-Attiyah / M. Baumel (Ford Fiesta RRC)

2. K. Kajetanowicz / J. Baran (Ford Fiesta R5 – +7.0)

3. A. Al-Kuwari / M. Clarke (Ford Fiesta RRC – +4:00.0)

4. B. Magalhães / H. Magalhães (Peugeot 208 T16 – +4:32.1)

5. R. Consani / L. Vanneste (Citroën DS3 R5 – +5:43.0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.