Foto: www.rallystart.nl

05-02-2015 – Na een eerste optreden in de Rally de Mettet 2014 hebben Michiel Beckx en Eddy Smeets in 2015 gekozen voor het BRC. Op 28 februari zullen beiden rijders aan de start staan van de Haspengouw Rally rondom Landen.

Michiel Beckx: ‘Na het geslaagde R5-debuut in Mettet eind november kiezen we voor 2015 ook een Belgisch ge-tint programma. Ik heb me ingeschreven voor het BRC maar heb helemaal geen titelambities. Daar zijn we letterlijk en figuurlijk nog wat groen voor. Aan referenties met gelijkwaardig materiaal zal ik in België geen gebrek hebben voor mijn ee¬rste leerjaar in de R5. Want zo beschouwen we de komende rally’s: leren rijden met – voor mij com¬pleet nieuw – vierwielaandrijving. In Mettet was duidelijk dat de R5 een potente rallybolide is en we zullen nog wat wedstrijdkilometers nodig heb¬ben voordat we alle mogelijkheden kunnen benut¬ten. Ook inzake nota’s maken, is er nog werk aan de winkel. Daarvoor reken ik op de ervaring van mijn navigator Eddy Smeets.’

Eddy Smeets: ‘Ik had eerst verwacht dat we grotendeels in Nederland actief zouden zijn dit seizoen. Qua ereplaatsen zouden onze kansen daar zeker hoger liggen maar Michiel en Edwin (de vorige navi die nu instaat voor het onderhoud en runnen van de Fiesta R5) kiezen niet de gemakkelijkste weg(en) voor 2015 ! Na heel wat jaren (hoofdzakelijk) in Nederland kijk ik er naar uit om terug meer actief te zijn in de Belgische rally’s met Becx TDS Racing ! ‘

Becx en Smeets zullen de eerste 3 manches van het BRC (Haspengouw, Spa en Tielt) in ieder geval rijden. Beckx wil zich in mij laten meten met de Nederlandse toppers tijdens de ELE rally. Op woensdag 18 februari zal de livery van de Ford Fiesta R5 bekend worden gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.