Afbeeldingsresultaat voor mikkelsen naar hyundai

19-04-2017 – Andreas Mikkelsen zal vrijdag in Portugal een test afleggen met het WRC-team van Hyundai. Mogelijk rijdt hij vanaf de Rally van Portugal voor het team waar ook Thierry Neuville, Dani Sordo en Hayden Paddon op het moment voor uitkomen.

Het management van Mikkelsen is al een tijdje aan het praten met Toyota, Hyundai en Citroën. Geruchten gingen rond dat Toyota de meest logische bestemming zou gaan worden voor Mikkelsen, mogelijk als vervanger van de minder presterende Juho Hanninen. Nu geeft Hyundai de Noor een test in Portugal. Mikkelsen zelf wil echter niet te diep ingaan op de onderhandelingen.

Andreas Mikkelsen: “Ik hoop dat ik binnenkort iets heb kunnen regelen. We praten met iedereen. Het gaat niet enkel om dit jaar of volgend jaar, maar om de toekomst. Het ziet er positief uit, positiever dan rond de rally van Zweden. Het gaat de goede kant op.”

Mikkelsen was de enige van de drie rijders van Volkswagen die na het terugtrekken van de Duitsers geen contract kon bemachtigen voor 2017. De Noor is wel scherp gebleven door twee keer te winnen in de WRC2 met zeges in Monte-Carlo en Corsica met een Skoda Fabia R5. Er wordt in het milieu met verbazing gereageerd op de beslissing van Hyundai om Mikkelsen te laten testen. Ook is het nog maar de vraag of een mogelijke plek bij Hyundai ten kostte zou gaan van één van de andere 3 rijders, maar duidelijk is dat het team wel degelijk plannen heeft voor de komende seizoenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.