Afbeeldingsresultaat voor andreas mikkelsen 2017

24-05-2017 – Andreas Mikkelsen rijdt volgende maand voor het fabrieksteam van Citroën in één van de drie C3 WRC tijdens de Rally van Sardinië in Italië. Hij vervangt daarmee Stéphane Lefebvre, waarmee hij samen met Kris Meeke en Craig Breen het trio zal vormen voor de volgende wedstrijd.

Mikkelsen kwam zonder WRC-fabrieksstoeltje te zitten na het plotselinge vertrek van Volkswagen uit het kampioenschap eind vorig jaar. De Noor moest tot dusver dit seizoen dan ook genoegen nemen met een bijrol in de WRC2-klasse, maar op Sardinië krijgt hij volgende maand de kans om zich in de kijker te rijden bij het team van Citroën, dat actie onderneemt na een teleurstellende start van het seizoen. Mikkelsen stond aanvankelijk ingepland met een Skoda Fabia R5 voor het evenement, maar neemt nu de auto over van Stéphane Lefebvre. Teambaas van Citroën Yves Matton verwacht geen wonderen van de 2016-winnaar van de Rally van Australië, maar denkt dat de ervaring van Mikkelsen waardevol is voor Citroën.

Yves Matton (Teambaas Citroën): “Na de eerste zes rally’s van het seizoen, voldoen de resultaten van het team nog niet helemaal aan de doelen die het team voor de start van het seizoen heeft gezet. Daarnaast is Andreas Mikkelsen op zoek naar een stoeltje in de hoogste klasse van het WRC. We hebben dan ook besloten dat we hem tijdens de WK Rally van Italië (Sardinië) met één van onze C3 WRC’s laten rijden. Andreas heeft flink wat ervaring in deze rally, wat we niet van onszelf kunnen zeggen omdat we vorig jaar niet aan deze rally hebben deelgenomen. Dit is geen sanctie of wat dan ook, noch trekken we hiermee onze investeringen in de jonge rijders in twijfel. De keuze is puur bedoeld om de kansen van Citroën te maximaliseren. Stéphane heeft geaccepteerd dat het in zijn geval nodig was om het teambelang voorop te stellen. In Polen zal hij gewoon weer voor ons rijden.”

Andreas Mikkelsen: “Het is geen geheim dat ik geprobeerd heb terug te komen in het WRC sinds eind 2016. Ik ben dan ook heel erg blij met deze kans. Bij de start van de rally zal ik absoluut nog te weinig ervaring hebben met de auto, maar het belangrijkste voor mij is dat ik weer in kan stappen bij een sterk team in de hoogste categorie. Citroën heeft een enorme staat van dienst en ik ben dan ook iedereen dankbaar die deze kans mogelijk heeft gemaakt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.