Foto: www.de.motorsport.com

29-01-2016 – Het team van Toyota heeft voormalig WRC-rijder Mikko Hirvonen aangenomen als testrijder van het team komend seizoen. Hirvonen zal komend jaar de nieuwe Toyota Yaris WRC door zijn tests verder ontwikkelen, zodat het team een sterke rentree kan maken in 2017.

In eerste instantie waren het Teemu Suninen en Eric Camilli die als testrijders voor het team uitkwamen, maar nadat die laatste heeft besloten een contract met M-Sport af te sluiten voor komend seizoen, wist Hirvonen dit plekje aan te vullen. Naast Hirvonen zullen komend seizoen ook sterke rijders uit het ERC worden gehaald, zoals Bryan Bouffier en Juho Hänninen. Dit zijn niet de minste rijders, sterker nog, erg ervaren rijders waarmee teambaas Tommi Mäkinen aan de slag mee zal gaan. Mäkinen is ooit zelf ook viervoudig wereldkampioen geweest, dus hij weet hier misschien wel het meeste vanaf, en ook daardoor is Toyota in het voordeel als het gaat om de ontwikkeling van de rijders.

Hirvonen’s ex-navigator, Jarmo Lethinen, is ook betrokken bij het nieuwe project van TMG als ploegleider. Hirvonen zal op zijn beurt de rol krijgen als ‘leider’ onder de testteams, om aan te geven hoe en wanneer er getest wordt. Dat Hirvonen fit is hebben we in ieder geval gezien, want afgelopen Dakar wist hij tijdens zijn debuut een fantastische vierde positie te klasseren in het algemene klassement met de, door X-Raid opgebouwde, Mini. De laatste keer dat de Fin op de paden van het WRC heeft gereden is echter wel weer een tijdje terug, namelijk in 2014, toen het erop leek dat hij definitief een punt zou zetten achter de rallysport. Deze rentree is dan ook geweldig voor zijn fans, en wellicht komt Hirvonen weer het zonnetje in zijn Dakar-/rallycarrière tegemoet.

Toyota is druk bezig met de opbouw van de nieuwe Yaris WRC volgens de nieuwe regelgeving van de FIA voor 2017. In 2016 wil het team de auto dan ook zo ver mogelijk doorontwikkelen en deze testrijders waren volgens Mäkinen dan ook de meest passende bij het team. Eerdere onderhandelingen met andere grote namen w.o. Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala en Kris Meeke waren tot niets uitgelopen. De rijders die dit seizoen als testrijders voor het team rijden, hebben dan ook absoluut geen zekerheid om één van de twee à drie zitjes voor 2017 te bezetten voor het team, maar dit is wel de ideale kans voor hen om het beste van zichzelf te laten zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.