Foto: www.lemagsportauto.com

14-07-2015 – Voormalig WRC-rijder Mikko Hirvonen zal komend jaar terugkeren in de autosport. Dit keer zal de Fin niet aan een rally-evenement deelnemen, maar zal hij een zitje bij het Mini X-Raid betreden tijdens de Dakar 2016 begin januari.

Mikko Hirvonen had vorig seizoen een einde gemaakt aan zijn 13-jarige WRC carrière, en wist in zijn carrière maar liefst 4 keer runner-up weten te worden achter de ‘oppermachtige’ Sébastien Loeb. Ook wist hij 15 WRC-overwinningen op zijn naam te schrijven! De tijd totdat Dakar voor de deur staat (3-16 januari), zal besteed worden door te testen met het team tijdens een aantal geselecteerde rondes van het FIA Cross Country Rally World Cup van dit jaar, te beginnen met de Spaanse Baja’s Aragón (24-26 juli).

De Fin zal tijdens het, misschien wel zwaarste autosport evenement ter wereld, genavigeerd worden door de 58-jarige Fransman Michel Périn, die in het verleden al 4 keer de Dakar titel op zijn naam schreef, o.a. als navigator van Nani Roma, die in 2014 nog met de Mini wist te winnen, dezelfde auto als waar Hirvonen komend jaar meer zal debuteren. De andere keren reed Périn samen met Pierre Latigue, die van 1994-1996 de Dakar wisten te winnen in hun Citroën ZX. Het laatste woord is echter voor Mikko zelf…

Mikko Hirvonen: “”Zes maanden geleden wist ik nog niet veel over Dakar, behalve van wat ik op tv had gezien. Maar na tests voor X-Raid heb ik meer opgestoken over wat het evenement inhoudt en ik mag mezelf gelukkig prijzen met een ervaren navigator in de persoon van Michel! Ervaring telt in Dakar. Het is zo’n lang evenement en de duinen zijn niet te vergelijken met welke andere ondergrond dan ook. Voor mijn eerste Dakar zou de finish halen zonder al te veel grote problemen al een hele prestatie zijn!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.