https://cdn-8.motorsport.com/images/mgl/6nMQyWAY/s8/dakar-dakar-2018-306-peugeot-sport-peugeot-3008-dkr-sebastien-loeb-daniel-elena.jpg

12-01-2018 – Sebastien Loeb vreest dat er met zijn uitvalbeurt in de Dakar Rally een einde is gekomen aan zijn kansen om de woestijnrally op zijn naam te schrijven, dat gaf hij aan tijdens een interview vlak na zijn uitvalbeurt.

De negenvoudig Wereldkampioen Rally’s zette tijdens de vierde etappe van deze Dakar-editie nog de snelste tijd neer en leek daarmee een belangrijke kandidaat voor de eindoverwinning. Op dag 5 ging het echter helemaal mis toen hij vast kwam te zitten in een duin nadat hij een andere deelnemer moest ontwijken. Zijn Peugeot moest door een vrachtwagen losgetrokken worden. Dat kostte Loeb bijna drie uur, waardoor zijn kansen op de overwinning direct verspeeld waren. Vervolgens bleek dat co-piloot Daniel Elena een kwetsuur aan zijn stuitje had opgelopen bij het incident, waardoor Loeb noodgedwongen werd de handdoek in de ring te gooien. De Fransman vreest nu zijn laatste kans op de overwinning in de Dakar vergooid te hebben, nu het team van Peugeot na deze editie er een punt achter zet.

Sébastien Loeb: “Op dit moment ben ik niet van plan om terug te keren in de Dakar. Ik zal aan Peugeot verbonden blijven in andere disciplines zoals de rallycross. De kans om de Dakar te winnen is voorlopig dan ook verkeken. Deze editie kende we een zeer moeilijke start. Het zand was heel los en de auto kwam gewoon de duinen niet omhoog. Al vrij snel kwamen we muurvast te staan. Toen we eenmaal weer onze weg konden vervolgen hadden een hoop auto’s ons ingehaald en konden we hun sporen volgen, dat maakte het wel een stuk makkelijker. Vervolgens kwamen we echter op een punt waarop een andere deelnemer bovenop een duin was stilgevallen. Ik stuurde naar rechts om er omheen te rijden, maar achter de heuvel lag een enorm gat dat we niet hadden gezien. We zijn er hard in gevallen. We konden niets anders doen dan wachten op de truck om ons eruit te trekken, maar Daniel had erg veel pijn door de klap. Er restte ons dan ook geen andere optie dan de handdoek in de ring te gooien.”

Loeb blijft dus zoals hij zelf al zei verbonden aan het team van Peugeot, en zal een inmiddels vastgesteld programma in het WK Rallycross. Daarbij maakt de ex-wereldkampioen zijn rentree in het World Rally Championship, en zal daar 3 wedstrijden afwerken voor het team van Citroën, het team waarmee hij en Daniel Elena negen maal de wereldtitel mee wisten te winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.