Foto: www.themalaysianinsider.com

18-01-2016 – De geruchten van de terugkeer van de Dakar Rally in Afrika kunnen we met een korreltje zout nemen, vandaag bevestigde Dakar directeur Etienne Lavigne namelijk dat de zwaarste rally van het jaar in 2017 ook gewoon weer in Zuid-Amerika verreden zal worden. De rijders zullen op de route o.a. Argentinië en Chili zeer waarschijnlijk tegenkomen volgens hem, maar ook heeft de organisatie plannen om Uruguay en Paraguay te laten debuteren komend seizoen…

Etienne Lavigne (Dakar Rally directeur): “Op dit moment zijn we niet van plan om Zuid-Amerika te verlaten. We hebben al contact genomen met o.a. Chili, Uruguay, Bolivia, Brazilië, Ecuador en Colombia, maar een aantal van deze landen hebben ons aanbod helaas al af moeten wijzen door bepaalde omstandigheden. We zullen de komende weken dan ook aan de bak gaan met de landen die wel mogelijkheden zien, om een overeenstemming met deze landen te bereiken, maar dat is niet zo makkelijk als dat het lijkt. We proberen in ieder geval een zeer interessante editie van 2017 te organiseren. Nieuwe ideeën en projecten zijn essentieel, want dat maakt deel uit van onze ideologie. We hebben de wens om meer te doen. De filosofie van het evenement is ook om de belangstelling van de rijders hoog te houden.”

Voor de editie van 2017 is in ieder geval bevestigd dat Argentinië voor het negende maal op rij op zal worden genomen in de route, en ook in Chili zijn de onderhandelingen inmiddels bijna rond. De president van Bolivia heeft echter gevraagd of er misschien meer etappes in zijn land kunnen plaatsvinden. En Uruguay en Paraguay in de Dakar Rally? De toekomst zal het uitwijzen.

2 reacties op “Mogelijke verhuizing Dakar Rally

  1. Ik zou graag op de hoogte blijven omdat ik de rally op de voet volg,ik zou het zeer waarderen als ik op de hoogte gehouden wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.