Joan Barreda wint achtste etappe Dakar Rally, Van Pelt 41

11-01-2017 – Tijdens de achtste etappe in de Dakar 2017, die van Uyuni naar Salta ging, heeft Joan Barreda weer eens een teken van leven gegeven. De Spanjaard wist gisteren namelijk de achtste Dakar-etappe bij de motoren op zijn naam te schrijven. De fabrieksrijder van Honda behaalde hiermee zijn vijftiende etappezege tijdens de Dakar Rally, terwijl huidig leider in het klassement Sam Sunderland ook goede zaken deed.

Barreda kwam gisteren in het tweede deel van de marathonetappe snel uit de startblokken met zijn Honda, waarna hij na het verlaten van Bolivia ook op Argentijnse bodem razendsnel was. Uiteindelijk wist de Spanjaard de 419 kilometer lange etappe af te leggen in een tijd van 4 uur 28 minuten en 21 seconden. Op de plaatsen twee en drie kwamen de beide KTM-rijders Matthias Walkner en Sam Sunderland binnen. Ze hadden een achterstand van bijna vier minuten op winnaar Barreda. Voor Sunderland betekent deze derde plaats echter weer een grote stap naar zijn eerste Dakar-zege doordat hij zijn directe achtervolgers op grotere achterstand zette. De nummer twee in het klassement, Pablo Quintanilla, verloor bijna drie minuten en de nummer vier, de Fransman Adrien van Beveren, kan zelfs ruim zes minuten bij zijn achterstand opstellen.

Voor de Nederlandse coureurs was het een wisselende dag. Zaten ze gisteren nog dicht bij elkaar, vandaag was Rob van Pelt JR weer lekker op dreef en sloot de etappe af als 41e. Maikel Verkade moest helaas wat meer tijd toegeven en kwam als 68e over de finish. De derde nog in de race zijnde landgenoot, Arjan Bos, was op het moment van schrijven nog niet binnen maar reed rond op de 92e plaats. Zuiderbuur Gilles Vanderweyen was op zijn beurt iets sneller dan Bos, en sloot de etappe af als 85e. In het algemene klassement betekent dit dat Van Pelt JR weer de snelste Nederlander in het klassement is na zijn sterke optreden, en nu de 46e positie algemeen bezet. Verkade volgt enkele minuten achter hem op een 48e plaats. Vanderweyen en Bos volgen op hun beurt op een 78e en 93e plek.

 

Uitslag Etappe 8 Motoren:

1. Joan Barreda Bort
SPA Honda 04:28:21
2. Matthias Walkner OOS KTM +3m51s
3. Sam Sunderland GBR KTM +3m54s
4. Michael Metge FRA Honda +4m25s
5. Juan Pedrero Garcia SPA Sherco +6m00s
6. Paulo Goncalves POR Honda +7m06s
7. Pablo Quintanilla CHI Husqvarna +7m07s
8. Pila Renet FRA Husqvarna +9m26s
9. Xavier de Soultrait FRA Yamaha +9m31s
10. Gerard Farres Guell SPA KTM +9m42s
         
41. Robert van Pelt NED Husqvarna +41m24s

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.