Afbeeldingsresultaat voor jasper riezebos dakar 2017

04-01-2017 – Jasper Riezebos is de eerste Nederlandse uitvaller in de Dakar Rally. De 23-jarige motorcoureur uit Ijsselmuiden heeft een galblaasinfectie en is daarmee genoodzaakt uit de wedstrijd te stappen tijdens de derde etappe, die de deelnemers naar een hoogte van 4900 meters brengt, wat levensgevaarlijk kan zijn. 

Jasper Riezebos: “Ik dacht aan een buikgriepje, en hoopte dat het met een nacht goed slapen wel beter zou gaan, maar had wel ontzettend veel pijn. Ik heb op mijn tanden gebeten, maar ik voelde me in het bivak zo beroerd. Ik wist van ellende nauwelijks nog hoe ik moest zitten. Peter Versluis van het Veka-team was daar ook, om Martin van den Brink te feliciteren met zijn etappezege. Peter heeft me vervolgens meegenomen naar hun arts.”

De teamarts van EVM Rally, Dieter Thomas, onderzocht Riezebos en nam hem mee naar de medische dienst van de organisatie om een echo te laten maken van zijn buik. Daarop was de infectie duidelijk te zien. De artsen maakten Riezebos duidelijk dat starten in de derde etappe onverantwoord zou zijn, en zelf vind Jasper het dan ook niet waard om vandaag van start te kunnen gaan.

Jasper Riezebos: “Door de hoogte kan de galblaas gaan opzwellen. Als ‘ie knapt, kan me dat mijn leven kosten. De Dakar is heel belangrijk voor me, maar dat is het me niet waard! Het is heel vervelend om zo, na twee dagen al, uit de rally te moeten, en ik ben natuurlijk teleurgesteld. Maar het is ook wel heel fijn om te merken dat zo’n dokter zich zo om me bekommert. Ik ben die man en het Veka-team dan ook heel dankbaar!”

Door het wegvallen van Riezebos als eerste Nederlandse uitvaller tijdens de Dakar Rally 2017 blijven er bij de motoren zeven Nederlandse deelnemers over, waarvan twee in het kistklassement (Rob van Pelt JR en Jurgen van den Goorbergh), zij zullen vandaag een zware derde etappe voor hun kiezen gaan krijgen, terwijl Riezebos voorlopig in het bivak afwacht tot hij weer terug naar huis mag, om daar volgende week zijn verjaardag nog te kunnen vieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.