Afbeeldingsresultaat voor toby price dakar 2017 day 2

03-01-2016 – Titelverdediger Toby Price heeft vandaag tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally de etappezege op zijn naam weten te schrijven. Tijdens de eerste serieuze etappe van het evenement, die richting San Miguel de Tucumán liep, rekende de Australiër overtuigend af met KTM-teamgenoot Matthias Walkner, na een gat te hebben geslagen van ruim drie minuten.

Price deed het maandag in de korte openingsetappe nog rustig aan met een 17e tijd, maar in de eerste serieuze etappe van Dakar 2017 liet de titelverdediger meteen het beste van zich zien. Vanaf het eerste moment noteerde de KTM-coureur de snelste tijden en bouwde daarmee een ruime voorsprong op. Hij finishte de 275 kilometers lange Special Stage in een tijd van 2 uur, 37 minuten en 22 seconden, en dat was 3 minuten en 22 seconden sneller dan teamgenoot Matthias Walkner, die de tweede tijd wist te noteren. Paulo Gonçalves volgde als snelste Honda-coureur op een derde positie op 3 minuten en 51 seconden.

Lange tijd leek teamgenoot Joan Barreda Bort de derde plek voor zich op te gaan eisen, maar door flink tijdverlies aan het einde van de etappe zakte de Honda-coureur uiteindelijk terug naar een tiende plek. De etappewinnaar van gisteren, todat hij een opzettelijke straftijd zou oplopen om niet als eerste te hoeven starten, eindigde als vierde. En achter Xavier de Soultrait was het vervolgens Sam Sunderland die als vijfde uit de bus zou komen. De top 10 zou verder worden aangevuld door Pablo Quintanilla, Stefan Svitko, Ricky Brabec, Alessandro Botturi en Joan Barreda Bort.

Joan Pedrero, als eerste vertrokken na de tijdstraf van Xavier de Soultrait vanwege een te hoge snelheid tijdens de neutralisatie, verloor behoorlijk wat tijd. De Sherco-rijder eindigde op acht minuten achterstand. Michael Metge, als derde vertrokken, leverde tevens veel tijd in. De Fransman moest wachten op teamgenoten Paolo Goncalves en Joan Barreda aangezien hij als waterdrager is aangewezen en in geval van pech assistentie moet verlenen. Hij moest meer dan een kwartier inleveren op dagwinnaar Price.

Beste Nederlander in het klassement was opnieuw Rob van Pelt JR, die als 47e op ruim een half uur van de dagwinnaar over de eindstreep kwam. Jurgen van den Goorbergh wist opnieuw net niet aan de tijd van Van Pelt te pas te komen, maar mocht desondanks dik tevreden zijn met een 52e klassering tijdens deze tweede etappe. Tot nu toe zijn ook Maikel Verkade, Arjan Bos, Jasper Riezebos en Ronald ter Beek aangekomen. Het wachten is alleen nog op Hans Smit en Humphrey Senn van Basel, maar naar verwachting zullen ook zij ongeschonden de finish gaan bereiken.

In het algemene klassement is het ook Price die de leiding overneemt en voorlopig een comfortabele voorsprong heeft op Walkner. Ook Gonçalves schuift door naar een derde positie, gevolgd door Sunderland en De Soutrait op de posities vier en vijf. Van Pelt JR heeft voorlopig de 45e plek in handen, terwijl Jurgen van den Goorbergh op een kleine anderhalve minuut achter hem als 49e volgt.

1. Toby Price AUS KTM 3u07m17s
2. Matthias Walkner OOS KTM +3m22s
3. Paulo Goncalves POR Honda +4m06s
4. Xavier de Soultrait FRA Yamaha +4m06s
5. Sam Sunderland GBR KTM +4m19s
6. Pablo Quintanilla CHI Husqvarna +4m48s
7. Stefan Svitko SLO KTM +4m54s
8. Ricky Brabec USA Honda +5m40s
9 how to lose belly fat fast. Alessandro Botturi ITA Yamaha +6m20s
10. Joan Barreda SPA Honda +6m25s
       
47. Robert van Pelt NED Husqvarna +31m57s
52. Jurgen van den Goorbergh NED KTM +32m38s
84. Maikel Verkade NED KTM +1u02m32s
85. Arjan Bos NED Husqvarna +1u03m33
90. Jasper Riezebos NED KTM +1u04m56s
102. Ronald ter Beek NED KTM +1u12m01s
Hans Smit NED Husqvarna +
Humphrey Senn van Basel NED KTM +

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.