Foto: www.rally-world.nl

22-06-2015 – Ondanks het noodzakelijke verkorten van de wedstrijd, was de 11e editie Autosoft Vechtdal Rally weer een groot succes! Met een groot deelnemersveld met verrassingen als Chris van Woensel en Michiel Becx, is hieronder het verslag te lezen, van een voor vele toch verrassend zware wedstrijd.

Chris van Woensel, de man die met zijn Lancer WRC als favoriet naar Hardenberg kwam, is er op KP1 al niet meer bij. Problemen met de startmotor zorgde ervoor dat het een zeer kort tripje werd voor Van Woensel en Snaet, die afgelopen weekend helaas geen enkele kilometer mochten maken met hun Lancer. Ook Bob de Jong zat het niet mee, op KP2 wisten remproblemen hem van de finish af te houden, en konden ook zij gaan inpakken. Naast Van Woensel en De Jong waren er een heleboel rijders, die al aan het begin van de wedstrijd kennis maakten met mechanische problemen, tot teleurstelling van het publiek.

Vooraan maakte dit de wedstrijd er niet minder spannend op. Ditmaal was het geen Jasper van den Heuvel die de leidende positie nam, maar wisten Piet van Hoof en Max Jacobs in de ‘oude’ Evo IV na twee boucles alle proeven op hun naam te schrijven, waardoor hij met een halve minuut voorsprong aan de leiding ging voor Van den Heuvel die een zeer spannend duel aanging met Michiel Becx om de tweede plaats algemeen, voorlopig nog in zijn voordeel. Vierde stond voorlopig Arjen de Koning, die geen kans meer zag om een podiumplaats, tenzij er nog wat bijzonders moest gaan gebeuren op de laatste proef. Ad Smits wist na een jaar afwezigheid weer een sterke rally te rijden en stond 5e algemeen.

Veel veranderde er echter niet op de laatste proef. van den Heuvel en navigatrice Lisette Bakker wonnen de laatste proef en eindigden daarmee als 2e voor Becx en navigator Kris Botson. Door de afwezigheid van Wouter Ploeg en problemen voor zowel Gerben Brouwer als Will Bruins, was het de Deen Kurt Mejer die de winst pakte in de West Euro Rally Cup. In het Short Rally Kampioenschap kwam er, na het uitvallen van Wim Muilwijk, een bloedstollend spannend duel tussen de heren Hans Weijs SR en Ruurd Osche, die op het eind met een seconde beslist werd! In het voordeel van Weijs. Michael Kamper en Henk van de Brug wisten hun derde wedstrijd op rij te winnen in de 325i Challenge, en in de 350Z Challenge waren het ook opnieuw Erwin Klippel en Jouri Dockx die met de zege werden beloond. De winst in het totale klassement ging echter overduidelijk naar Piet van Hoof en Max Jacobs, die na alle pech eerder dit jaar het geluk dan eindelijk aan hun zijde hadden, al deze mannen gefeliciteerd met de overwinning!

De volgende rally op de Nederlandse kalender krijgen we pas weer in het najaar te zien, waar de Hellendoorn Rally op het programma staat, volgens vele ‘HET’ hoogtepunt van het jaar. Wilt u meer over deze rally weten? Ga dan naar www.hellendoornrally.eu

Uitslag Autosoft Vechtdal Rally 2015:

1. P. van Hoof / M. Jacobs (Mitsubishi)

2. J. van den Heuvel / L. Bakker (Mitsubishi – +32.0)

3. M. Becx / K. Botson (Ford – +35.5)

4. A. de Koning / C. Verbaeten (Mitsubishi – +1:30.2)

5. A. Smits / A. Boertje (Ford – +2:23.8)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.