07-04-2017 – Op de rallypaden altijd een bekend gezicht. Het kwam dus ook als een shock om te horen dat Justin Borsboom op 28-jarige leeftijd om het leven kwam. De coureur met de welbekende Peugeot 206 RC hierboven overleed afgelopen dinsdag na een frontale botsing met een Syntus-lijnbus.

Borsboom was sinds 2009 al actief in de rallysport. Samen met Harmen Hietbrink en BHR Sport begonnen zij in een Peugeot 205 GTi, waar zij succesvolle resultaten wisten te boeken voor de 205 Cup. In 2014 werd de overstap gemaakt naar een Peugeot 206 RC, om in 2015 op internationaal niveau mee te kunnen doen tijdens de West Euro Rally Cup. In 2016 besloten Borsboom en Hietbrink om dat jaar over te slaan, zodat er geconcentreerd kon worden op andere belangrijke zaken. Zo was Borsboom erg druk met de verbouwing van zijn huis in Holten, wat gefilmd werd en op dinsdag 28 februari op NPO3 werd uitgezonden. Burgermeester van Rijssen-Holten Arco Hofland was tevens geschrokken van het heftige nieuws.

Arco Hofland: “Vreselijk, triest. Dit heeft een enorme impact. Niet alleen voor de nabestaanden, maar ook voor de hulpverleners.”

Wij van Rally-World leven mee met de nabestaanden en wensen hen veel sterkte met dit grote verlies. Nederland is niet alleen een rallyrijder armer, maar ook een lieve zoon, een vriend van velen en een zorgzame partner. Er is gelegenheid om te condoleren op maandag 10 april van 19.00 tot 19.30 in het uitvaartcentrum in Markelo.

 

 

Reactie op “Nederland is een geliefd rallyrijder minder…

  1. vreselijk, wij wensen de nabestaanden en leden van Justin’s team heel veel sterkte bij dit zeer tragische verlies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.