Foto: Thom Verwijmeren

30-08-2015 – Vandaag werd in België de 11e editie van de Short Rally Kasterlee verreden. Een wedstrijd die elk jaar weer veel Nederlanders trekt, en ook dit jaar was dat niet anders. Rijders waaronder Piet van Hoof, Dennis Kuipers en Arjen de Koning gingen de strijd met elkaar aan ter voorbereiding op de Hellendoorn Rally, en hieronder leest u hoe het hen afging tijdens deze wedstrijd.

Het zou een bloedhete Shortrally worden met zomerse temperaturen. Piet van Hoof ging echter vanaf het begin van de wedstrijd al de aanval in en wist op KP1 een scratch neer te zetten. Teamgenoot Sander van Hoof, die deze wedstrijd de Evo X van De Koning bestuurd, begint sterk als 3e achter Kuipers, die dit evenement met een Ford Fiesta S2000 deelnam. Daarachter volgden veel Nederlandse Evo rijders op een rij, gevolgd door Antoine Biesheuvel in zijn Nissan 350Z. Ook tijdens de tweede proef wist Van Hoof uit te lopen op Kuipers en sloot de eerste bouclé af met een voorsprong van 8 seconden. Sander van Hoof moest al redelijk veel toegeven na deze eerste bouclé, maar stond zoals gezegd knap derde voor de ervaren Hein Jonkers in zijn ‘ouwe’ vertrouwde Evo 6.

De tweede bouclé zorgde voor weinig veranderingen in het klassement. Jonkers, De Koning en Van Iersel waren onderling in een spannend duel geraakt om de vierde positie, en daarachter was het Jos Pennartz die de twee 350Z rijders achter zich hield. Kuipers en Van Hoof waren bezig met een bloedstollend spannend duel vooraan, maar ondanks dat Kuipers op KP3 weer wat terug wist te pakken met een snelste tijd, was het weer Van Hoof die op KP4 weer uitliep en zijn voorsprong opnieuw op 8 seconden wist te zetten.

Tijdens de voorlaatste bouclé van de wedstrijd beloofde het nog erg spannend te worden tussen de heren vooraan. Beiden gaven elkaar niets toe op KP5, maar op KP6 was het toch weer Van Hoof die de kleine verschillen met Kuipers wist te maken, waardoor er nu met nog één proef te gaan een verschil van 12 seconden was ontstaan. Achter Kuipers en Van Hoof stond broertje Sander nog altijd derde, en daarachter waren het De Koning en Van Iersel die Jonkers wisten te grijpen in het klassement. Achter Jonkers volgden de 350Z’s van Biesheuvel en de eerste Belg in het klassement Dirk Ceyssens. En de top 10 werd aangevuld door de BMW’s van Claesen en Cuppens.

Veel bijzonders beloofde ook de laatste proef van de wedstrijd niet. Kuipers wist wel de snelste tijd neer te zetten, maar het was niet genoeg om Van Hoof te kloppen. De Koning won uiteindelijk het duel om de vierde plaats en eindigde voor Van Iersel en Jonkers. De strijd tussen de Nissan 350Z’s zou nog spannend worden, nadat Biesheuvel en Ceyssens na KP6 exact dezelfde tijd hadden in het klassement. Het was uiteindelijk toch Biesheuvel die aan het langste eind trok en met een voorsprong van 8 seconden het snelst was van de twee. Derde werd hier Roel van der Zanden, die met een 11e positie toch tevreden mocht zijn over zijn wedstrijd. En zo eindigde het klassement in een echt Nederlands feestje!

De Nederlanders mogen zich nu gaan opmaken voor het grote werk. Want over drie weken is het alweer zover! Dan zullen zij de strijd aangaan in de grootste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap, de Hellendoorn Rally, die verreden zal worden op 18 en 19 september. Voor meer info over dit evenement kunt u terecht op de website: http://www.hellendoornrally.eu/

Einduitslag Short Rally Kasterlee 2015:

1. P. van Hoof / J. van Hoof (Mitsubishi Lancer Evo 4)

2. D. Kuipers / R. Buysmans (Ford Fiesta S2000 – +0:09)

3. S. van Hoof / M. Tholen (Mitsubishi Lancer Evo X R4 – +0:31)

4. A. de Koning / M. Royackers (Mitsubishi Lancer Evo 6.5 – +1:23)

5. M. van Iersel / F. van den Einde (Mitsubishi Lancer Evo X R4 – +1:31)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.